New York #1

Der vil blive fortalt i etapper. Jeg lider stadig under jetlag, så det er ikke meget af “onkel Mac’s” dagbog I får at høre i dag, men lidt kommer der da.

Jeg rejste mod Holland, tidligt om morgenen den 4. Jeg tjekkede ind klokken lidt i 4 om morgenen. Flyturen var ikke så slem, men da jeg lider af flyskræk var jeg noget nervøs da piloten meddelte at vi skulle lande i en storm over Amsterdam….Jeg ventede 6 timer inden jeg kunne hoppe ombord på det store fly mod Amerika. Det var ren luxus. Egen tv-skærm, 90 forskellige film (jeg så Ice Age2 og Family Stone) masser af mad og service.

Jeg ankom til JFK, og det tog omkring 2 timer at komme ind i landet. Skulle have taget fingeraftryk og foto samt hente bagage. Nana og Rasmus ventede på stationen hvor jeg kom ind med AirTrain. Vi hoppede ned i den 45 grader varme metro, og ind i det -10 grader kolde metro-tog. Usa er virkelig airconditionens land, og jeg blev ofte smådårlig af den store varmeforskel.

Oppe på land var temperaturen nær de 35 grader de første dage, og luftfugtigheden var høj. Det gjorde mig ikke noget, vi kunne købe vand til 1 $ på alle gadehjørner. Man kan ellers godt drikke vandet i NY, men det lugter og smager stærkt af klor. Min hovedbund og hud er også helt ødelagt af al den klor. Lejligheden lå på hjørnet af Broadway og 171 street. Det er et latino/sort kvarter, men det føltes slet ikke skummelt. Er nok hærdet lidt af at bo i Nordlædervest.

På 169 street lå café “Jou Jou”, hvor jeg fik indtaget mit første måltid mad og en stor café latte. Udtales “Laahtey” med tydeligt t. Lærte hurtigt at bestille en “Double shot large latte with skimmed milk”.Overfor “Jou Jou” var skadestuen, på George Clooney måden, og der kom hele tiden læger, kirurger og sygeplejersker rendende efter en kop kaffe to go. Med stetoskop, pager og skrubs (det der grønne tøj) på.
Selve lejligheden var ikke fantastisk, men havde vel sin charme. Udover Nana, Rasmus og jeg var der et stort antal kakerlakker. De var ikke kæmpestore, men pænt klamme alligevel. Heldigvis havde vi insektgift (med blomsterduft ?!??!!) som de blev gasset med hvis de kom i overtal.
I lejligheden stod et klaver og et trommesæt, så vi fik jammet og hygget os.

Den anden dag smuttede vi downtown og tog “Staten Island Ferry” en hyggelig gul færge der sejler én gratis fra Manhattan til Staten Island. Det var en smuk tur, på ca. 30 minutter. På Staten Island drak vi en cola og nød udsigten en times tid, inden vi smuttede tilbage igen.Vi sejlede også forbi Frihedsgudinden. Vi tog ikke ud til hende, for efter 9/11 er hun blevet lukket, så man kan kun komme op i soklen hvor der er patriotisk museum af en eller anden art.

Efter færgeturen gik vi op ad Wall Street, som var lukket helt af for trafik. Der var istedet gadebasket-turnering. Hold ferie hvor var de dygtige til det. Børn fra 5 år og op til helt voksne mænd spillede. Selv politiet kunne ikke finde på andet at lave, end at lade sig underholde af det glade spil. Det var første bid. Der kommer flere. Mange flere 🙂

Lige nu kan jeg ikke få nogle billeder på bloggen, men prøver senere !!!

3 comments
  1. Hvor er det bare fantastisk!
    TUSIND tak for det flotte kort. Glæder mig til at se dig, modtage min last og høre alt alt alt og mere til..
    Og se en milliard million billeder (hva med at uploade til flickr og så hente dem derfra? Siger blogger noget til det?)

  2. Din første beretning lyder som taget ud af en film om livet i New York. Det må have været super skønt at prøve. – bortset fra kakerlakerne, men de hører vel på en eller anden måde med til livet i New York …
    p.s. henriettes ide med upload til flickr og så hent derfra lyder god. Det er det, jeg ofte gør. Lettere omstændeligt, men fint nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om