Den store svampejagt - CopenhagenDaily
3 In mad/ udenfor

Den store svampejagt

Vi tog med stoget til Klampenborg. Kasper, Mie, Bjarke, jeg og lille Elliot på 1 år. Lige da vi kom ind i Dyrehaven, kom vi i tanke om at det jo er den tid hjortene er i brunst….men vi fortsatte dog ind i den mørke skov (som ikke var så mørk endda, for solen skinnede og der var langt mellem bøgetræerne). Vi fandt hurtigt lidt svampe, men det var da ikke fordi der var svampe overalt. Der var selvfølgelig masser af giftige fluesvampe og andre uspiselige! Men de var flotte de giftige svampe.
Svamp
Vi havde en plan! Hvis der kom nogle ældre mennesker med kurv og svampebog, ville vi snige os efter dem – og når de så lignede nogle der havde fundet noget ville vi løbe forbi dem (de kan vel ikke løbe så hurtigt) og nappe svampene!! Men der kom ingen ældre mennesker med svampebøger, så vi måtte gå lidt selv.
Vi fandt nogle mælkehatte af en slags og lidt rørhatte. Men ingen kantareller eller Karl Johan. Øv. Så engang i næste uge, må vi et smut ud i Hareskoven og se om der er mere bid dér.
Vi mødte også mange hjorte. Jeg spjættede en halv meter op i luften hvergang de bøvede. Og det er højt de bøver! Lyder som en kæmpe bøvs – lavet af en kæmpe på 5 meter !!
hjort.JPG
Elliot virkede ikke super imponeret over vores svampejagt, men sagde “brrrr” hvergang der kom en hest eller hestevogn forbi. Dem var der mange af – heste. Og Mie og jeg blev helt hestepige-gale. En dag skal Kasper og jeg i Dyrehaven igen, og ha den laaange hestevognstur. Det ér da romantisk!
idyl.JPG
Mine ben er helt ømme af brændenældestik. Tror jeg blev immun tilsidst, men her nogle timer efter er det begyndt at prikke vild meget. Ligner skægpest….
Vi gik rundt i 4 timer, så mine lår og lægge er pænt brugte. Men hvor var det en skøn tur!! Det skal vi helt klart gøre igen!
hjorte.JPG
Henriette havde joket en del med at jeg skulle have tørklæde og ternet forklæde på, men det havde jeg altså ikke frøken! Men hat havde jeg da på 🙂
fruen i skoven
Når jeg har identificeret svampene, skal de bruges i morgen til en lille forret. Ristet i smør og på brød.
hosten.jpg
Det er Kaspers fødselsdag så der skal laves lækker mad. Jeg er ved at koge vanillecreme til lagkagen nu, så kan den lægges sammen så den er ekstra saftig. Der skal mango og brombær og passionsfrugt i den.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Pernille
  lørdag 16. september 2006 at 19:53

  Hvordan klarer du det der med passionsfrugten?? Smagen er pragtfuld, men at tygge i en kerne er da ikke den heldigste oplevelse 🙁 Sier du kernerne fra eller hva’??

  Og tillykke med ham naturligvis 🙂

 • Reply
  Therese
  lørdag 16. september 2006 at 20:01

  Hmm, jeg synes egentlig ikke at kernerne er det store problem. Jeg smører frugtkødet på kagebunden, og blander mango i kagecremen.
  Men det er jo en smagssag med kerner, lissom i vindruer og melon 🙂

 • Reply
  Judith
  søndag 17. september 2006 at 00:12

  Det ser ud til at i har haft en god tur på trods af at der ikke var så mange svampe. Flotte billeder Therese.
  Ønsk ham Kasperen tillykke med dagen, og kagen, den lyder lækker!!!!

 • Leave a Reply