Gråbrødre Torv

graabrodre1-copy.jpg
Hvis jeg helt selv måtte vælge hvor jeg ville bo inde i København K, så skulle det være i Gråbrødre Torv nummer 5 oppe på 5. sal. Det er en lækker rød bygning, og udsigten er så smuk.
graabrodre2-copy.jpg
Jeg forestiller mig at der er højt til loftet, stuk og skæve vægge og gulve. Gulvet er hvidmalet og vindueskarmene er så brede, at man kan sidde i dem med en kop kaffe og kigge ned på folk. Om sommeren er der Jazzfestival, og man har den bedste udsigt ned til scenen. Ja, man har lov at drømme.
graabrodre3-copy.jpg

19 comments
 1. Hvor er det nogle smukke billeder, du har taget. Jeg skal lige høre: Har du taget dem med alm. kamera eller mobilkamera? Jeg bliver nemlig til stadighed overrasket over, hvor gode billeder mobilkameraer kan tage, så jeg må lige høre, om det også er tilfældet her… 🙂

 2. Dessverre, men den leiligheten er allerede opptatt! Der bor nemlig Krumme og hans norske kjæreste Erlend. De er to av hovedpersonene i Anne B Ragdes romaner “Berlingerpoplene” og “Eremittkrepsene”. Bok nummer tre kommer til høsten. Og du har helt rett, det er en flott leilighet. På kjøkkenet har de to kjøleskap,- det ene bare til Bollinger champagne. Og så ….. Nei, – les selv.

 3. På 5. sal? Har du nogensinde tænkt over, hvor langt der er dér op? – med varer eller et barn på armen OG varer OG klapvogn OG noder OG med vintertøj på (vådt og tungt). Og jeg besøger dig aldrig mere før du får en elevator. Mit hjerte bryder sammen mellem 2. og 3. Så det er udelukket. Farvel Therese 🙁

 4. Ha ha ha, jeg får da bare arrangeret sådan én elevator der sidder fast på gelænderet. Det har jeg allerede aftalt med Bente. Ellers må der en kran ud fra vinduet og en kurv jeg kan hejse jer op i 🙂

 5. Jeg vet nok dessverre ikke om Krumme og Erlend bor akkurat i nummer 5, – men de bor på Gråbrødretorv, på toppen av et av husene. Vi kan jo spørre Anne B som har skrevet bøkene. Det gjør jeg, så kommer vi tilbake til det.

 6. Smukke billeder. Jeg tænker tit på hvordan og hvem der bor i bygninger jeg går forbi. Spcielt nåt jeg er i KBH, hvilket sikkert er fordi der er så smukke bygninger

 7. Ja, jeg drømmer også om en spændende bylejlighed, men stukke, højt til loftet. Det tror jeg næppe på Gråbrødretorv med mit kendskab til lejligheder i den indre by. Der er sikkert åbent træværk, rimelig lavloftet og helt sikkert skæve vægge. Stukke og højlofter var først noget man fandt på senere….. men begge dele er utrolig charmerende…..

 8. Hvor er det sjovt, at læse jeres forestillinger om lejligheden øverst oppe i nr. 5. Hvordan udsigten er og hvordan der ser ud. Det er jo det fantastiske ved at dagdrømme, når man kan skabe sig sine egne billeder af hvordan tingene ser ud..
  Derfor vil jeg lade jer blive i drømmene og ikke komme med uddybende beskrivelser – men blot erkende, at udsigten er fantastisk en lun forårsdag, når man slænger sig i stolen med eftermiddagesteen og kaster et blik ned over torvet…
  – og rent faktisk er det ikke så hårdt med alle trapperne, for det er faktisk kun til 2.sal…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Skræmmende!

Med noget af den nærmeste familie, lige udskrevet fra hjemme-karantæne, efter at være inficeret med svineinluenzaen, har jeg…
Læs mere