Detox - CopenhagenDaily
8 In mig

Detox

I mandags, altså sidste uge, startede jeg tre ugers detox fra Thorbjørgs bog.
Formålet var lige at stramme lidt ekstra op og smide et kilo eller to, inden min eksamen.

Nu har jeg så været på vægten – det skal man hver dag, hvor man udfylder et skema – og der er siden mandag røget to kilo. Lækkert!
Nu skal I ikke tro at det er en usund sultekur, nej, jeg får en masse grønt og frugt. Protein i form af kylling, æg og fisk. Kulhydrater er quinoa, fuldkornsris og hirse.
Desserter af bær, med vanilje og andet lækkert, blendet til en smoothie eller is. Der er en udførligt skema over kosttilskud og vitaminer, så man giver kroppen alt den skal ha’.

Det sværeste af de ting jeg ikke spiser (sukker, brød, mælk, hvide ris/pasta, alkohol, rødt kød og kaffe) er KAFFE. Åh min kop kaffe, jeg glæder mig til at jeg skal holde dig i min hånd igen. Mandag den 12. maj, bliver dagen. Jeg kan ikke vente!
Mælk tror jeg aldrig bliver en fast ingrediens i min mad igen. Af og til kan det være at der ryger lidt ost eller sovs ned ved, festlige lejligheder, men mælk, yoghurt, smør og hvad der ellers er, er et overstået kapitel. Jeg kan ikke tåle det.

Jeg kan kun anbefale “10 år yngre på 10 uger”, men hvis man ikke har levet Kernesundt inden, så skal man starte helt fra første uge. Jeg har sprunget direkte til uge 5.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Suzy Q
  tirsdag 29. april 2008 at 11:04

  uhhhhaaaaaaa hvor jeg kender det… Kaffen… Åhhh jeg troede det ville være sukkeret, men det er det ikke… det er KAFFEN. Har du også haft abstinenser i form af hovedpine? Det får jeg.

  Hehe så kan man lære det 😉

 • Reply
  Therese
  tirsdag 29. april 2008 at 11:23

  Suzy – du kan tro jeg har haft hovedpine. I 5 dage har jeg haft rimelig slem hovedpine, øv øv. Men tror snart det må gå over.
  Er du på samme detox?

  Måske vi skal fejre med en kop kaffe sammen, en dag?

 • Reply
  Cirkusprinsesse
  tirsdag 29. april 2008 at 13:25

  Super sejt!

  Jeg har med inspiration fra Kernesund skåret mælken væk – dog får jeg stadig mælk i min kaffe/latte, med mindre der serveres soya latte. Og det har godt nok gjort en forskel – al snot og deslige som jeg plejer at døje med om vinteren er forsvundet!
  Det er fedt når man kan mærke at det gør en forskel på ens velvære!

 • Reply
  Valdemarsro.dk
  tirsdag 29. april 2008 at 18:30

  Du er så cool!
  Jeg er også stoppet helt med kaffe, drikker i stedet lækre Pukka the´er, mange kopper om dagen. Det tager det værste. Jeg er faktisk der nu, hvor jeg aldrig mere gider drikke dårlig automatkaffe, som vi får på job. Nej tak, så hellere en super god friskbrygget i ny og næ.

  Jeg synes egentlig det går meget nemt, er startet på tredje uge nu og har nærmest ikke skulle ændre noget indtil nu 🙂

 • Reply
  suzy Q
  tirsdag 29. april 2008 at 20:55

  nej men for to år siden tog jeg hele turen plus to dages faste. det var SÅ godt, men de første fem dage var …. nøj hvor var jeg dårlig. Plus, en anden sjov kaffe-abstinens jeg havde: Ondt i baglårene (og op i lænden). Man er et skrawl 😉

 • Reply
  Rikke
  onsdag 30. april 2008 at 10:11

  Dejligt at du er så standhaftig og det lyder jo faktisk også ganske lækkert ; )

 • Reply
  Madame
  onsdag 30. april 2008 at 10:22

  Det er fantastisk inspirerende at læse, Therese, jeg er ikke helt så hardcore, der ryger en til to kopper økologisk kaffe ned om dagen – men i det store og hele, lever vi efter de principper. Det føles bare så godt at undgå mælkeprodukter.

 • Reply
  Therese
  torsdag 1. maj 2008 at 18:16

  Cirkusprinsesse – det er da super flot!

  Valdemarsro – jeg er helt enig. Hellere lækker lækker kaffe, end alt det dårlige man kan hælde i sig på arbejde. Bortset fra….på mit arbejde har vi laber espresso. Men jeg er stoppet! Og drikker grøn te istedet.

  Susy – 🙂 Man er sgu et skrawl, det har du helt ret i!

  Rikke – det ér super lækkert, og kan kun anbefales!

  Madame – det med kaffen, vil blive det sammme for mig, når jeg er færdig med de hér uger. En til to kopper dejlig øko kaffe om dagen.
  Jeg kommer aldrig til at købe mælk til hverdagsbrug igen!! 🙂

 • Leave a Reply