6 In mad

Søndags sysler

Hvad stiller man op med 3 kg. tomater? Jo, de små af dem bliver til ovntørrede tomater i olivenolie, og de store bliver henkogte. Så er de toplækre til en pastasauce eller andet nams.
Opskrifterne har jeg herfra og herfra. De ovntørrede tomater, har jeg drysset med en siciliansk krydderiblanding. De henkogte tomater er krydret med rosmarin og frisk hvidløg.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Fisker & Fernández
    søndag 27. juni 2010 at 21:26

    Mums, det lyder lækkert! Jeg skal vist prøve begge dele 🙂

  • Reply
    Therese
    søndag 27. juni 2010 at 22:56

    Det skal du da gøre F&F – det smager s**** godt begge dele 🙂

  • Reply
    conny
    tirsdag 29. juni 2010 at 08:16

    De laaaaaangtids ovnbagte tomater prøvede jeg til en fødselsdagsbuffet i foråret. De blev rost, skal jeg hilse og sige. Liselotte har nu noget med de tomater 🙂
    “Henkogte tomater” – alene ordet “henkogt” minder mig om min barndom, hvor der blev henkogt i stor udstrækning. Faktisk blev jeg aldrig klar over præcis hvordan – jeg var knap så nysgerrig på madlavning dengang.

  • Reply
    Therese
    tirsdag 29. juni 2010 at 09:54

    De er nemlig så lækre Conny ! Henkogte tomater er også dejlige, og man kunne ligesågodt kalde det hjemmelavet tomatsplat 🙂

  • Reply
    Sidsel
    onsdag 30. juni 2010 at 10:35

    Tak for inspiration… Nu har jeg så lavet 4 glas, aldrig prøvet dette før. Hvorlænge skal det “trække”? Hvis det skal sådan noget. Bruger du det narurel eller som tomatsovs…
    Flot ser det sgu!! Ret prof..haha

  • Reply
    Therese
    onsdag 30. juni 2010 at 10:38

    Sidsel – Sådan. Det er nemlig super lækkert. Det kan bruges med det samme 🙂 Jeg bruger det, lissom når man bruger flåede tomater. Til pastasovse, lasagne osv. Kan også bruges til tomatsuppe. Kun fantasien sætter grænser.

  • Leave a Reply