Togferie til Italien

Jeg havde glædet mig til at vi skulle på togferie, mest fordi jeg lider af flyskræk og derfor for en gangs skyld ville kunne nyde hele ferien, uden timer med koldsved og hjertebanken. Jeg glædede mig dog også, fordi at så ville det betyde ekstra læsetid – og jeg fik læst to bøger. Kjærsten trumfede med 3.

Vi havde booket togrejsen gennem DSB Rejsebureau, hvor jeg i Næstved afdelingen, kender en ansat. Hun tryllede billetterne frem, og vi syns det var dejligt ikke at skulle online booke alle afgange og pladser selv. Vi vidste dog ikke at vi havde fået en liggevogn til forskel fra en sovevogn (hvor man kan sove alene og behageligt), men så ved vi at vi skal opgradere til en anden gang.

Madsituationen i toget, var måske ikke super duper, men Kjærsten fik sig da en currywurst, et sted mellem Tyskland og Østrig. Der var den almindelige morgenkomplet hvis man havde lyst til det, og på vej hjem havde vi en større restaurantvogn med varme retter sammensat af tyske kendis-kokke. Jeg tror det er første gang jeg har fået et ok lækkert måltid, med et offentligt transportmiddel. Fyldt kyllingebryst, med gnocchi, kålrabi og peberfrugtsauce.

En anden dejlig ting ved at køre i tog, er at man har tid til at nyde den smukke natur man kommer igennem. Jeg var helt lamslået over Østrigs smukke natur, og jeg er nødt til at tage til Innsbruck en dag og udforske byen nærmere. Landskaberne var smukke, med grønne grønne marker, smukke bjerge og jo længere sydpå vi kom, blev æbletræerne byttet ud med vinstokke og ferskentræer.

8 comments
 1. Det er nemlig helt rigtigt Bente, man føler mere at man rejser. Tusind tak for rosen af billederne. Landskabet gjorde det meste af arbejdet 😉

 2. Elsker også tog-rejser, man føler mere, at man rejser, at der er en afstand. Bare rigtigt ærgerligt, at togrejser er så besværlige at booke, hvor fly er fuldstændigt frit tilgængelige.

  Ser rigtigt lækkert ud – flotte flotte billeder!

 3. Hvor ser det flot ud! Hvad er forskellen fra en liggevogn og en sovevogn?
  Jeg kommer forresten altid til at tænke på Sex And The City med Carrie og Samanthas togtur, når nogen fortæller om at rejse med tog 🙂

  – Sidsel

 4. Hej Sidsel
  I liggevognen er der plads til op til 6 personer. I sovevognen er der vist kun plads til to-fire, alt efter hvad du bestiller. Sovevognen er også komfortabel, og du kan rent faktisk sove i den. Liggevognen er hård, og meget “briks” agtig. Ikke rar.

 5. hej(O; vi er snart på vej til italien,min kæreste,datter 16 mdr,og mig. og er ved at bestille tog turen mm. har du nolge gode råd, vi har tænkt os at bo på en camping plads nær venice ved vandet.vi ville også gerne have en sovevogn men det vidst kun en del af turen da der nogle skift mellem togene. hvordan er de andre toge på vejen dertil med plads mm. v.h Daniel

 6. hov glemte sidste spørgsmål ved du om der nolge rejser med tog og camping/mobile home andet i samme pakke,syntes ikke jeg kan finde noget på nettet?

  1. Hej Daniel.
   Vi bookede en rejse, via DSB. Det var ikke en færdig pakke, men jeg havde nogle datoer, og så blev det planlagt efter det. Tog fra Kbh, gennem Tyskland, og skifte der, til et tog til Italien. Der var i alt 3 forskellige toge.
   Sovevognen, var fra Dk-Tyskland, og var på ingen måde luksus, og jeg ville nok aldrig ta’ en barn med der. En anden gang, vælger jeg rigtig overnatningsvogn. Som du kan se på billederne, var dette bare sæder, der kunne vippes til brikse.

   Prøv at tjek agriturismo.it, og se om der er nogle hyggelige gårde i området, I kan bo på, medminre I rigtig gerne vil bo på campingplads. Vi boede på hotel i Venedig, og ved Gardasøen, var det en slags B&B.

   De andre toge, i Italien, var almindelige regionaltoge, hvor vi sad i “flysæder”, altså kun to sæder ved siden af hinanden. Ved ikke om de havde familievogne, da vi kun var os to, dengang.

   Håber du finder noget fedt. Skriv endelig og spørg, hvis der er noget mere.

   1. Hej Therese så siger vi mange tak for oplysningerne,jeg prøver lige at tjekke det med en gård det lyder hyggelig, vi tar nok fly da det blev pænt dyrt for sovevogn(O; hygge hejsa herfra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om