Italiensk kaffe

Hvert måltid nede i Italien, blev efterfulgt af en dobbelt espresso. At være i et land med god kaffekultur, er simpelthen så dejligt. Kaffesmagen bliver ikke gemt i en halv liter minimælk, bønnerne smager ikke bittert og kaffen er VARM. Vil man så gerne ha’ en smule mælk i, kan man vælge en lækker lille macchiato hvor der kun er en lillebitte smule mælk i. Man drikker altid espresso efter måltiderne, aldrig en mælkeholdig stor kaffe. Den drikker man til gengæld om morgenen, hvor Italienernes morgenmad minder en del om franskmændenes. Cappuccino og et stykke brød / cafe au lait og en croissant.

Herhjemme har vi en kaffekværn, og vi er storforbrugere af hele bønner, kværnet til stempelkanden. Jeg har også en moccakande, så man kunne med fordel kalde mig en hamster nede i den lokale Spar butik. Jeg hamstrede fem pakker espresso til moccakanden, og sidder nu med en dejlig rund kaffesmag i munden. En enkelt er nok – lige indtil frokost tænker jeg.

Nu sidder jeg og savler over alle de labre espressomaskiner man kan få. Jeg kan SAGTENS se at jeg har brug for en af dem ! Men altså, med de priser, vil én kop espresso koste mig 50 kroner, såeeehhh, jeg nøjes med moccakanden tror jeg.

4 comments
 1. Det er Lavazza, to forskellige varianter;
  1) CREMAeGUSTO – Gusto Classico 70 % Robusta bønner og 30 % Arabica

  2) Qualita Oro – luksus med 100 % Arabica og pakket ind i guldpapir.

  Dåsen indeholder standard Illy espressokaffe, og er mest købt fordi dåsen er pæn. Den er en smule bitter, men er god som “americano” spædet op med kogende vand.

  Kan godt forstå du gerne vil afsted Sifka 🙂

 2. Kaffemoster, hvad er det for en espresso, du hamstrer?

  Alle dine italienske indslag gør mig helt syg for at komme afsted:) Dejligt, at få vækket de gode minder.

 3. God kaffe er ikke til at komme udenom. Jeg købte en Siemens espressomaskine sidste efterår, sådan en med indbygget kværn og steamer og det er den bedste investering jeg længe har gjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om