Klar til mad - CopenhagenDaily
6 In barselsliv/ mad/ spunken

Klar til mad

Spunken er stadig udelukkende på amning, men jeg fornemmer at han snart er klar på noget nyt. Han kigger efter kaffekoppen (mors dreng), og alt hvad jeg putter i munden (og det er egentlig ikke så lidt…man er jo sulten, når man ammer…).

Både læge og sundhedsplejersker, siger at vi skal vente med at gi’ ham grød, før han når 5 måneder, og rigtige grødmåltider, der erstatter amning, skal først være fra 6 måneder. Andre starter som oftest ved 4 månedersalderen. Årsagen, er hans eksem og det at han er så disponeret for at få allergi. Derfor skal grøden, også være af den slags som jeg selv blander op med modermælk, og som ikke indeholder skummetmælkspulver. Det gør de fleste blandinger desværre, men jeg har fundet grød fra Aurion og Holle, som jeg kan bruge til ham.

Jeg glæder mig virkelig meget, til han skal ha’ grød, og til at begynde at lave mos og andet godt til ham. Det blir’ altså sjovt.
Nu vil jeg bestille et par sæt af “sunde” tallerkener og skåle, så hans mad ikke blir’ fuld af kemi.

Endnu en dag i babyland… 😉

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Fisker & Fernández
  tirsdag 22. november 2011 at 21:49

  Jeg bruger Holle til Viktor og er meget glad for det. Det er meget nemt at blande – også i modermælk, og så klumper det ikke. Hernede kan man både få vælling med kakaosmag og mariekikssmag – og selvfølgelig masser af aroma og sukker. Ja, jeg blev sgu’ en smule forarget, da vi skulle i gang med den afdeling. Heldigvis er der ingen problemer med at bestille de forskellige slags fra Holle i helsekostbutikken.

  Hvis du skal i gang med at malke ud på sådan på fast basis, så invester i en elektrisk pumpe, hvis du ikke allerede har en. Du sparer utroligt meget tid med sådan en djævel – jeg taler af erfaring, eftersom jeg har malket alt mælk ud til Viktor de sidste syv måneder (min pumpe er dobbelt – heldigvis). De har dem til billige(re) penge på amazon, men husk det er med UK stik, så du skal også have fat i en adapter.

  • Reply
   Therese
   tirsdag 22. november 2011 at 22:24

   Tak, Fisker.
   Hvor er det vildt at de tilsætter alt det lort, til grøden, dernede. Mig der synes det er slemt nok at alle dem i vores almindelige supermarkeder, er fulde af skummetmælkspulver og sødet med masser af tørret frugt, så man ikke selv kan justere sødheden.

   Jeg har en elektrisk pumpe, heldigvis. Var rigtig glad for den, i starten, da mælken løb til, og bruger den stadig af og til, hvis junior ikke spiser som han plejer, og jeg føler jeg er ved at ekspodere 😉 Der er i det hele taget meget at spare på Amazon, hvor jeg også har købt Lamaze legetøj, til næsten halv pris i forhold til herhjemme 🙂

 • Reply
  Fisker & Fernández
  tirsdag 22. november 2011 at 23:55

  Det værste var næsten da jeg klagede min nød (over vællingsudvalget) til børnelægen. Hun sagde, at det måtte jeg jo bare lære at leve med, for der var ikke andre alternativer. Da jeg så fortalte, at jeg gav ham en økologisk en uden alt det kunstige gejl, så sagde hun dælme, at det skulle jeg passe på med, for der var jo hverken vitaminer eller jern tilsat. Fra den dag af besluttede jeg, at fortælle hende en historie fra de varme lande om, hvad barnet får af vælling, og så ellers styre det ræs selv. Gud fader bevares!

 • Reply
  Rikke
  onsdag 23. november 2011 at 11:12

  Det er en sød og hyggelig tid. Ærgerligt at det går så stærkt altsammen og inden man ser sig om sidder de med ved bordet og spiser det samme (næsten) som os andre.

  Med mit første barn var jeg også meget opmærksom på hvad han fik at spise. Med andet barn har man bare slet ikke så megen tid og overskud til det. Men det er en god ide at købe det lilla hæfte fra sundhedsstyrelsen (mad til spædbørn og småbørn) – eller se den her: http://www.sst.dk/publ/Publ2011/CFF/Boern/MadSpaedboernSmaaboern2011.pdf Der er rigtigt mange gode opskrifter i den på hvordan man gør-selv med rismel, hirse og majs. Og det er ikke spor svært og meget billigere end købegrøden. Vi fandt at majs og risgrøden var ok kold og derfor velegnet at have med på tur.

  • Reply
   Therese
   fredag 25. november 2011 at 11:54

   Tak, Rikke 🙂

   Jeg har købt en lille bog, på apoteket, som vores sundhedsplejerske anbefalede. Det ser ret godt ud, synes jeg. Ellers så tror jeg at jeg kommer til at bruge opskrifter fra Rebecca Perssons “BABY”, bog.

 • Reply
  En anden rikke
  lørdag 26. november 2011 at 08:34

  Jeg anbefaler også at gøre det selv, gerne efter sundhedsstyrelsens hæfte/bog. Det kan ikke være meget hurtigere at lave pulvergrøden end at lave det selv i microovnen.

  Det samme med mos, når det bliver relevant. Prøv selv at smage købemosen, også den økologiske fra f.eks. HIPP. Bvadr! Og ifølge en nylig undersøgelse heller ikke energirig nok. Små børn har også krav på lækker mad i god kvalitet.

 • Leave a Reply