13 In spunken

Den første dag i dagpleje

Så er vi i gang. Tak for alle jeres dejlige kommentarer, i går. Det hjalp den hormonelle moder, at læse dem.

Vækkeuret, ringede klokken 7. Jeg måtte nærmest vække Spunken… Typisk, ikk. Men op kom han, og jeg tror han havde en smule svært ved at forstå at der var så højt tempo. Normalt når han både at lege og spise morgenmad i sit nattøj, men i dag kom han i tøjet, allerede inden morgenmaden.

Han kom i overtøjet, og vi tog begge vores hjelme på. Den stolte fader, tog masser af billeder, af Spunkens “første skoledag”.

Så afsted…. Jeg fik forvildet mig ud af Godthåbsvej, og fik ris til egen r*v. Det går godtnok op ad bakke, så da jeg endelig nåede Brønshøjs villakvarter, var jeg ved at hoste lungerne ud. 35 minutter, tog det mig.

Gitte, tog imod os, med højt humør og store smil. De andre børn, spiste morgenmad, da vi kom, og Spunken og jeg, satte os ved bordet, hvor jeg fik en kop kaffe, og Spunken gumlede lidt på en lækker hjemmebagt bolle.
Da ungerne var færdige med maden, førte Storm an. Han kravlede mod stuen, og kiggede på Spunken, der også var kommet ned på gulvet, med et “kommer du med”-blik. Spunken møvede sagte efter, og lå og så det hele lidt an.
Så kom der ellers krudt på ham, og han fik leget og hygget sig. Gitte har meget fint legetøj, og den store skildpadde, var et hit.

En times tid, var vi der, og da Spunken begyndte at blive træt, kom han i tøjet, og vi smuttede hjemad. Det skal være en god oplevelse, så han skulle ikke være for træt, mens vi var der. Jeg valgte en anden rute hjem, og det gik meget bedre, og hurtigere. Den samme vej, tar’ jeg i morgen.

På cyklen hjem, faldt han i søvn, og har on and off, sovet lige siden. Først på cyklen, så fik han lidt frokost, så sove i sengen, så lege og nu sover han igen. Jeg kommer vist ikke ned at handle i dag 😉

Den lille fyr, har fået sig én på opleveren, og i morgen, gør vi det igen!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Judith
  mandag 7. maj 2012 at 14:05

  Ihh en dejlig dag har det været:-)

  • Reply
   Therese
   onsdag 9. maj 2012 at 16:12

   Det var den bedste start 🙂

 • Reply
  Annette
  mandag 7. maj 2012 at 16:13

  Hvor lyder det bare som en dejlig dag! Han skal da nok blive rigtig glad for dagplejen! Så håber jeg at du også vænner dig til det 😉

  • Reply
   Therese
   onsdag 9. maj 2012 at 16:12

   Det håber jeg. Indtil videre, er det gået rigtig fint, og i dag fik jeg da drukket en enkelt kop kaffe, på en café i Brønshøj 🙂

 • Reply
  Andrea
  mandag 7. maj 2012 at 19:17

  Det lyder nu, som det har været en fin start for store og små – selv med omcykling til Brønshøj. Pøj pøj med det.

  • Reply
   Therese
   onsdag 9. maj 2012 at 16:13

   Det ender med at jeg kommer til at holde af den cykeltur. Så snart man er kommet igennem kedelige Finsensvej, blir det helt hyggeligt, og villakvartererne er skønne.

 • Reply
  Anette
  mandag 7. maj 2012 at 20:05

  Det lyder som en god dag.

  • Reply
   Therese
   onsdag 9. maj 2012 at 16:13

   Rigtig god dag 🙂

 • Reply
  Lone
  tirsdag 8. maj 2012 at 07:17

  Det lyder som en dejlig, rolig indgang Spunken fik til “institutionslivet”.

  Jeg ved ikke hvorfor, men det gør mig så ondt, at de små størrelser nu skal igennem flere år bag hegn. Men de kommer selvfølgelig på ture til skov og strand 🙂
  Jeg ser bare et billede af dagplejemødre for mig, hvor dagplejemødre dapper rundt i de store indkøbscentre med to-tre børn i en barnevogn og en gående i hver side af vognen. Dvs. jeg har set det i Frederiksbergcentret.

  Men det virker som en rart sted i Spunkens dagpleje 🙂 Dejlige billeder fra hans første “skoledag”.
  Skal børnene møde til fast tid om morgenen?

  • Reply
   Therese
   onsdag 9. maj 2012 at 16:17

   Jeg ved hvad du mener, og havde selv et eller andet sted en drøm om at ha’ ham hjemme de første par år. På den anden side, kan jeg mærke og se på ham, at han trænger til at få tonset lidt med andre børn på hans alder. Mors “klappe kage” og andre lege, batter ikke helt en hel dag.

   Jeg er rigtig glad for at det ikke blev en vuggestue, han skal gå i, men dagpleje. Gitte er kærlig og virkelig god til sit job. Man kan se at ungerne elsker at være der, og det er skønt at vide at Isaac kun skal være sammen med nogen han kender, og ikke konstant bliver mødt af vikarer.

   I Spunkens dagpleje, kommer de absolut ikke til at hænge i et indkøbscenter. Der er indkøbt en christianiacykel, så de kan komme ud og få én på opleveren, og de er ude næsten hver dag, på legepladser.
   Det du beskriver, lyder godtnok lidt trist.

   De skal ikke møde fast, men helst være der før 9.30, for så er alle samlet til at starte dagen. Som det er nu, er han der omkring kl 9-9.30, og min intention, er at han skal hentes igen ved 14-15 tiden, alt efter min arbejdsdag 🙂

   Rigtig god aften til dig, Lone.

   • Reply
    Lone
    torsdag 10. maj 2012 at 07:00

    Tak for svar Therese 🙂

    Det lyder som en rigtig rar dagpleje, I har fundet til Isaac. Det må også være en meget, meget bedre start at være sammen med få andre børn i hjemlige omgivelser end at blive konfronteret med 20 andre børn i en vuggestue tidlig morgen.

    Det er en rigtig god idé, at Gitte har købt en christianiacykel, så de små kan komme ud og opleve 🙂

    Rigtig god dag til dig, Therese.

 • Reply
  Sandie
  tirsdag 8. maj 2012 at 11:19

  Hvor ser det bare ud som om, at det har været en rigtig god dag for jer begge to :o)

  • Reply
   Therese
   onsdag 9. maj 2012 at 16:18

   Det var lige som jeg havde ønsket, Sandie 🙂

  Leave a Reply