Ka' selv, vil selv! - CopenhagenDaily
6 In mad/ spunken

Ka’ selv, vil selv!


Jeg undskylder billedkvaliteten, da det er taget med Instagram appen, og med filter..

Efter at ha’ modtaget en mail fra dagpleje, med “Bjørnebanden” status (de fire drenge, går under navnet bjørnebanden), besluttede jeg mig for at Spunken hellere måtte til at spise noget mere uden hjælp. Jeg må indrømme at jeg ofte hver aften gir’ ham mad, med ske, fordi jeg ikke orker mad over det hele … Det er jo noget hø, nu hvor han spiser selv i dagplejen, og også selv drikker af almindelig kop (ingen tudekopper her, om jeg må be’).

I går, varmede jeg tirsdagens rester af boller i karry, og moste en bolle i en dyb tallerken, blandede ris og lidt sovs i. Herligheden blev stillet foran Spunken, sammen med en ske og en gaffel. Lidt grønt “on the side” og en kop vand.
Han smaskede det i sig, noget med ske, noget med gaffel og mest med hænder. Begge hænder, blev fyldt op med mad, og puttet i mund og ellers rystet ned på gulvet. I et par minutter, sad jeg og tænkte “shit, hvor det sviner”, men så rystede jeg det af mig og glædede mig over at han nød at sidde sådan med maden.

Kjærsten, vaskede Spunken og gjorde ham klar til natten. Jeg tog en kost, og fik fejet al maden op – til Kattens store fornøjelse, for der var en del kød dernede på gulvet 😉

Jeg gentager ikke succesen om morgenen, men til aftensmad, skal det være sådan fremover.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Annette
  torsdag 31. maj 2012 at 10:06

  Lige før at du skulle købe en gulvskåner fra Gaia & Ko, så det er lettere at rydde op 😛 Hvis vi stadig bor her, når Oliver skal til at spise sådan, skal vi i hvert fald have et eller andet under. Der er ½ cm i mellem træbrædderne, og det er nok ikke så lækkert med madrester dernede 😉

  • Reply
   Therese
   torsdag 31. maj 2012 at 12:27

   Jeg har faktisk det underlag, fra Gaia og Ko, men det er mega upraktisk. Det kan ikke vaskes i maskinen, og der er stofkantbånd på, hvor der samler sig snask som en klud ikke kan få fat i.
   Vil istedet købe noget voksdug i metermål, og lægge under stolen 🙂

 • Reply
  Vevika
  torsdag 31. maj 2012 at 12:15

  Nå sød Spunk. Ellers vil jeg anbefale dig bakken til Trip Trap, den tager altså rigtig meget af det, der ellers ryger på gulvet.

  Hjemme hos os vil Villum også spise selv. Nogle dage med stor succes, andre dage knap så stor succes. Vi har mere eller mindre altid hver vores “værktøj”. Og jeg synes faktisk at morgenmåltidet, hvis det er havregrød, er et rigtig godt spis-selv måltid, da havregrød at en god konsistens til at få på skeen og styre selv.

  • Reply
   Therese
   torsdag 31. maj 2012 at 12:30

   Vi har bakken, men syns der kommer meget ned på gulvet alligevel, fordi når han har bakken, går der sport i at sidde og skubbe ting ned 😀 Der er også et dumt mellemrum mellem bakke og bøjlen på stolen, som han syns det er sjovt at hælde mad ned i… Han er nok bare en lille gris 😀

   Ja, måske havregrød alligevel er ok at øve på. Det må prøves en af dagene.

 • Reply
  Pigen
  torsdag 31. maj 2012 at 14:06

  Kender ikke gaia og ko underlaget, men ellers kan et kontorstoleunderlag (som jo i virkeligheden er en tynd plade i hård plast) anbefales. Det er supernemt at tørre over, da det jo ikke “krøller” sig sammen som fx voksdug finder på, når det er på gulvet 🙂

  • Reply
   Therese
   lørdag 2. juni 2012 at 13:21

   Ah ja, det var da en god idé! Sådan et tror jeg at jeg vil købe 🙂

  Leave a Reply