Den koger jo ikke sig selv.. - CopenhagenDaily
6 In arbejde/ jul/ mig/ spunken

Den koger jo ikke sig selv..

Kålen er sat over. Bedre sent end aldrig. Den ville blive bedst hvis den var kogt i mandags, men nu må vi “nøjes” med rigtig god. Det går nok.
Juleforberedelserne går langsomt, men i dag får vi et træ i hus.

Tiden går med at  klappe i hænderne over den gående Spunk, pakke ordrer og sende dem afsted, drømme om et fint butikslokale inde midt i byen, nå ned i bunkerne af mails, hygge med veninder og prøve at finde hovede og hale i juleforberedelserne. Kalenderlyset siger vi er nået til den 12. Gid det var så vel 😉 Nu får lyset lov til at brænde indtil Spunken skal hentes, så mon ikke vi når ned mod dagens dato?

Tirsdag var Kjærsten og jeg i biffen. Han havde taget fri fra arbejde, og dagen stod i kæresteriets tegn. Hobitten blev nydt, sammen med lidt snold og holden i hånd. Vi handlede på vej hjem, en ordentlig culotte, og hentede så Spunken.
Culotten viste sig at være rådden (ADR), og jeg cyklede retur med den, efter vi havde indtaget et improviseret måltid. Pengene fik jeg retur, uden problemer og det skal heller ikke forhindre mig i at købe kød i Irma en anden gang.

Tirsdag aften, skulle årets næsten vigtigste juletradition indfries. Juleshow med Shwanzen Sänger Knaben på Café Teatret. Åh, de er så gode og sjove, og jeg hyggede mig i dejligt selskab.

Onsdag kæmpede jeg med Danske Fragtmænd det meste af dagen. Kähler sender sine varer afsted med dem, og det er absolut ikke et hit for mig. Jeg har oplevet ødelagte varer, blevet nægtet udlevering af pakker medmindre jeg betalte et kontant gebyr og mødt af småsure kundeservice damer og utjekkede chauffører. I går fik jeg kun udleveret en ud af to pakker, da jeg ikke havde 75 kroner i kontanter, og chaufføren ikke havde lysten til at sørge for at sende en faktura. Klaphatte. Kähler er klar over mine problemer, og jeg håber på at det bliver bedre i det nye år. Nu er jeg blevet snydt for at have en hel serie af lækre lysestager på hylderne til julesalget, så det er jeg da en smule træt af.

Onsdag var dog ikke helt spildt, for om eftermiddagen kom min skønne veninde forbi til film og vafler. Filmen hakkede, så Spunken fik lov til at se Bamses Julerejse. Bamse er da også på højde med Jude Law.. 😉

Nu er det torsdag, kålen prutter på komfuret og jeg vil gå i gang med at pakke en ordre.

Må du få en dejlig torsdag.

PSMette spurgte til en opskrift på kålen. Den er improviseret, og i år blev det sådan:

1 rødkål halvgroft revet på mandolinen, 1 æble, en god slat æblecidereddike, en dobbelt slat solbærsaft, hvad jeg har af krydderier. I dag blev det timian, revet appelsinskal, rosmarin, lidt salvie, en stang kanel, tre enebær, tre allehånde og noget salt.

Koge koge koge, 2-3 timer 🙂 Smages til efterhånden.

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  conny
  torsdag 20. december 2012 at 10:47

  Hmm, skal julerødkål stå så længe, efter den er kogt? Eller skulle du bruge den til noget andet?

  • Reply
   Therese
   torsdag 20. december 2012 at 10:50

   Den blir kun bedre af at trække, så en uge er rigtig godt 🙂

 • Reply
  Mette
  torsdag 20. december 2012 at 13:46

  Og her var det så, at det ville være SÅ dejligt med en opskrift på den der kål 🙂

  • Reply
   Therese
   torsdag 20. december 2012 at 13:55

   Jamen Mette. Det hele er lidt på slump 🙂

   1 rødkål halvgroft på mandolinen, 1 æble, en god slat æblecidereddike, en dobbelt slat solbærsaft, hvad jeg har af krydderier. I dag blev det timian, revet appelsinskal, rosmarin, lidt salvie, en stang kanel, tre enebær, tre allehånde og noget salt.

   Koge koge koge, 2-3 timer 🙂 Smages til efterhånden.

   • Reply
    Mette
    fredag 21. december 2012 at 17:20

    Tak, det må jeg hellere prøve 🙂

    • Reply
     Therese
     torsdag 27. december 2012 at 12:45

     Fik du selv lavet kål ? 🙂

  Leave a Reply