Rent bræt til fuglene og kolde fingre

Spunken er afleveret i dagpleje. De skal hygge i dag, og jeg kunne mærke roen og julestemningen i stuen hos dagplejemor. Spunken var lidt trist, men efter en rodet nat har det nok været lidt hårdt at komme op.


Det ville være synd at sige at alarm-skiltet pynter, men mon man lægger mærke til det når først hyacinterne er sprunget helt ud og dufter himmelsk?

Jeg gik i Netto og fik handlet mere eller mindre alt til juleaften. Ænderne bliver ikke økologiske og fritgående i år, vi nåede ikke op til Plum og jeg orkede ikke at piske byen rundt efter den rigtige and. Set fra at økonomisk synspunkt, er det også ok i år. At flytte i hus har en del startomkostninger, og så må jeg doble min karma på dyrevelfærd næste jul.

Dyrene her i haven har det dog som blommen i et æg. Deres foderbræt er lige blevet renset og skrubbet, og de har fået rent vand, friske æbler og dejlige solsikkekerner og fedtklumper. De skal ikke mangle noget i julen. Jeg var ude i måske 5 minutter, men alligevel blev mine fingre helt stivfrosne, og måtte en tur under den varme hane. Selv om der ingen sne er, og det mest af alt ligner efterår, er det piv-koldt.

Juletræet står ude i haven, klar til at komme ind i stuen. Det er dagens projekt, medmindre jeg skal på posthuset en sidste gang. Hvis man mangler en julegave, mandelgave eller tøj til ungerne, skal der bestilles senest klokken 14 i dag.

I aften kommer min mor herind på juleferie. Så må julen gerne begynde, og vi er næsten klar 🙂

4 comments
  1. Hvor skønt at fuglene kan hygge sig i din have 🙂 jeg har også prøvet ihærdigt at lokke fugle til i vores have, men efter vi havde katte så nærmer de sig ikke.. Øv øv 🙁

    1. Nej det er enten eller med kat og fugl. Vi har også to fede hankatte gående, men der kommer dog stadig fugle. Måske kattene ikke er skræmmende nok.
      Er spændt på hvad der sker med fuglelivet når vi får hund 🙂

  2. Håber du og din familie får en dejlig jul.

    Her bliver juleænderne heller ikke øko i år. Der må prioriteres engang imellem og det er også helt ok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Dagen før …

Så er træet pyntet, grøden står og simrer, ænderne i gadekæret er blevet fodret, julesangene er blevet skrålet,…
Læs mere

Før-juleri

Kransen hænger på døren, kalenderlys og adventskrans er klar. Nu må julen godt komme an. Man må sige…
Læs mere
default_featured_image.jpg

Mandag

Det har været en travl weekend. Fredag smuttede jeg ned til mor. Vi skulle gøre klar til julemarkedet.…
Læs mere