Det gad jeg virkelig godt

Startpakke-model-romantik
Se lige hvor fint dette hønsehus er, hvabehar’ !

Når Kjærsten en dag kan overtales, vil jeg ha’ høns i haven. Bare en lille hønsegård, med 2-3 høns. Tanken om at selv kunne hente æg i haven, og fodre dem med køkkenaffaldet – det gir’ så god mening. De guleste æggeblommer i lækre blødkogte morgenæg.
Spunken der ska med ud og fodre, og gøre rent i hønsegården. Det kunne være så fint altså.

Det siges dog også at høns tiltrækker rotter. En søgen på nettet kan dog give informationer om hvordan man undgår det, og med alle de store tykke hankatte der færdes i vores have, så tror jeg rotterne får et kort liv. Jeg har også set længere oppe på vejen, at der er nogen der har en hønsegård. Man kunne jo smutte forbi dem en dag, og få lidt information – og måske en pose hønsemøg med hjem til haven.

Eneste minus ved en hønsegård i haven, er nok at jeg muligvis ikke får plads til et drivhus 😉

Har du høns i haven?

16 comments
 1. Jeg ville også elske at ha både hønsegård og drivhus – desværre bor vi i lejlighed – men måske en dag 🙂

  Jeg håber du får overtalt Kjærsten til at få din hønsgård, er der ikke plads til både den og et drivhus?

 2. Det hus er lige lille nok. Gården alt, alt for lille… Jeg ville nu nok også finde et andet sted at få hønsene fra.
  Men høns kan varmt anbefales. Det med rotter er en myte. Du skal selvfølgelig sørge for at der ikke ligger mad om natten og der er ryddeligt. Så kommer der ikke rotter.

  1. Hej Finn
   Tak for din kommentar. Ja, hvad ved jeg. Jeg tænker jo selvfølgelig bare at det er i orden, når sådan en side som den jeg vandt hønsegården på, har de produkter.

   Godt at høre med rotterne. Så kan jeg skyde en hvid pil efter den grund til ikke at anskaffe sig høns 🙂

 3. Jeg havde engang et hønsehus i baghaven, det røg ned den første sommer vi boede her.

  Nogen har vedtaget at man ikke må holde høns i bybebyggelse og da vi bor midt i byen så gav det ikke meget mening af have et hønsehus…

  Her snart 4 år efter funderer jeg stadig over hvad vi skal bruge de ekstra m2 til…

 4. Hej jeg kan altså godt se det hyggelige i sådan en hønsegård!
  Min veninde har en i sin baghave, hun er meget glad for den. Hendes datter har navngivet hønsene, de hedder orangsine, sneplet og ting i den dur:-)

 5. Jeg har haft et hjemmelavet hus lignende dette med en større gård. Det geniale ved denne konstruktion er, at rotterne ikke kan gemme sig under gulvet på huset – vi havde ingen problemer med rotter. Næ, vores problem var ræve og rovfugle! Rævene gjorde det af med en del høns, inden vi forstod budskabet: der skal hønsetråd i jorden. Vi gravde hønsetråd ned i en dybde af 50 cm hele vejen rundt – så holdt rævene op med at komme! Rovfuglene slap vi af med ved at overdække gården. Det var hyggeligt med høns, men vi kunne ikke få os selv til aflive dem, så til sidst fik vi ikke æg…. Efter den sidste høne døde af alderdom, har huset stået tomt, indtil en kanin flyttede ind – det var også hyggeligt!

  1. Det er godt at høre flere skrive at de ikke har haft rotteproblemer, Aase ! Smart med ræve og rovfuglesikring. Det må man hellere huske, for ræve findes jo også inde i byerne af og til 🙂

   Kaniner er også søde. Jeg havde en “Stampe” en gang. Hun var rigtig sød, og det var en sorgens dag da hun døde. Piv.

 6. Jeg har ikke høns i haven, men min veninde har.

  De har, så vidt jeg ved, ikke problemer med rotter. Til gengæld har Mikkel Ræv været forbi et par gange – hvor han desværre fik fat i en høne.

  1. For pokker, sådan en fræk ræv. Men det er nok svært at undgå, desværre. Jeg har aldrig set ræve her, men vi bor ikke meget langt væk fra mosen, så hvem ved om de lister sig op i villakvartererne.

 7. Jeg så også annoncen (et eller andet sted den anden dag) og jeg synes også det ser vildt hyggeligt ud. Hvis jeg havde mod på en omgang øns, ja så skulle de bo sådan der. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Våde tæer

I takt med at det bliver mørkere, bliver mine tæer koldere og vådere. Jeg drømmer om et par…
Læs mere