En hjælpende hånd til sukkerjunkien

I sidste uge, modtog jeg en fin pakke fra Arla og Lahme Kommunikation. Pakken var proppet med yoghurt, fine Kähler skåle, en frisk stevia plante og frø så man kan så sine egne stevia planter.

20130522-180804.jpg

Vi spiser ikke så ofte yoghurt. Kjærsten kan kun li’ jordbær-yoghurt, og jeg synes der er for meget sukker i almindelig yoghurt. Jeg får aldrig spist en hel liter naturel inden den blir’ dårlig og jeg nægter at spise yoghurt med tilsat aspartam som erstatning for sukker.

Jeg modtog to varianter. En med jordbær og en med blåbær/banan. Begge er godkendt, men især varianten med blåbær/banan er dejlig. Den smager dejligt af blåbær, og med lidt ekstra sødme fra bananerne. Vi fik to liter af hver variant, så min veninde fik den ene blåbær/banan med hjem. Hun var meget tilfreds, og sagde at youghurten fik ekstra point for ikke at indeholde hele frugtstykker. Så har man børn der ikke bryder sig om klumper i deres yoghurt, er Yoggi et godt køb.

Stevia kan – som andre sødemidler – smage ret meget igennem, men i blåbær/banan varianten lagde man ikke så meget mærke til det. Dog var den med jordbær alt for sød til både min og Kjærstens smag. Der var overraskende lidt jordbærsmag, så det kunne jeg godt ønske mig, hvis jeg skal købe den igen.

Yoghurten er ikke helt sukkerfri. Hvis den var det tænker jeg at det ville gå ud over smagen. Men det er skønt at der er 30% mindre sukker i.

På Arlas egen side, kan jeg se at der også er en variant med æble/abrikos. Den kunne jeg rigtig godt tænke mig at prøve.

Spunken? – han gider IKKE smage… Det eneste han gider spise til morgen, er havrefras med mælk… skøre unge. Han plejer ellers at være vild med jordbær-youghurt, så mon ikke vi bare skal prøve igen her en af dagene.

“Hvad så med den plante dér?” – Jo, den står ud på terrassen. Stevia er MEGET sød, så et enkelt blad, hakket i fx. en melonsalat, er lækkert. Man kan også ta’ en håndfyld mynteblade og et blad stevia og putte det ned i et glas vand eller danskvand. Det gir’ sødme og friskhed. Måske er det også godt til iste eller lemonade? Det skal i hvertfal prøves en sommerdag.

Vil du selv ha’ fat i en stevia til haven, kan sådan en købes hos Camilla Plum.

Dette er et sponsoreret indlæg, men holdningerne er helt mine egne 🙂

3 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om