Med en pølle i hånden - CopenhagenDaily
16 In spunken

Med en pølle i hånden

vandleg-foer-poelle

Vi havde en skøn eftermiddag i går, Spunken og jeg. Svømmebassinet var fyldt op og parasollen slået ud. Jeg havde lavet en skål med vandmelon og en kande iskold hyldeblomstsaft.
Vi var trukket i badetøj – eller dvs. Spunken var nøgen, og undertegnede havde meget klædelige shorts fra Føtex og en bh på (naboen kan godt se ned i vores have, fra 1. sal), og var klar til en skøn og solrig eftermiddag.

Spunken legede med sit legetøj nede i vandet, og jeg benyttede lejligheden til at Facetime med Mårmooor. Spunken viste sit legetøj frem, og plaskede videre, indtil han pludselig blev lidt stille. Jeg skyndte mig at lægge på, med ordene “han er ved at pølle i vandet…”.

Plop sagde det, og ned i vandet sank den.. Ud med Spunk, fiske fiske pølle op, med en vådserviet og holde øje med Spunken som var meget interesseret og begejstret.

Han løb videre rundt i haven, mens jeg gik ind og trak pøllen ud i wc’et. Da jeg kom ud, havde han sat sig på hug – “man kan også pølle i græsset moooooar”, lignede han én der ville sige.
Tørre, tørre og løbe videre – nå ja, og lige nå at sætte sig i sin bil, inden man blev fanget af mor og vådservietterne, så en gang sprit til bilen og SÅ fik den lille mand en ble på….

Så Spunken fik sig én på opleveren, og det samme gjorde moderen 😉

Der er købt en god bunke underbukser til ham, og meningen er at han denne sommer skal bruge mere tid (i haven især) uden ble på. Vi har en potte, men den er han ikke så interesseret i. Jeg vil helst slippe for at købe noget pottehalløj med lyd og tjuhej, men måske man i stedet skal købe et lille sæde til at sætte på wc’et?
Hvad har du af erfaringer?

Er det ikke for tidligt? – spørger du måske. Men han er virkelig opmærksom på hvornår han tisser og pøller, så jeg tænker at man skal gribe det nu, og selvfølgelig ta’ den med ro. Jeg tænker ikke at han skal være blefri denne sommer, men det er da bare skønt for hans hud at slippe af med bleen nogle timer hver dag.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Anne Stange
  tirsdag 9. juli 2013 at 13:41

  Hahaha – pøller all over! Jeg ser dig stæse rundt 🙂
  Amanda lagde engang en lille vuggende pølle i badet, hvor hende og Laura sad sammen, Laura var på gulvet i et højt hop.

  De to yngste af mine piger kom af med bleen, da de var 2 år og et par måneder, Amanda smed det hele i løbet af få dage, også natbleen, og Laura havde nok natble på i de første 6-8 uger.
  Amanda gad ikke potte med sad på toilettet, Laura brugte potte i begyndelse, men kom ret hurtigt op på det “rigtige” toilet med en skammel under fødderne.

  Sophie kom i hård pottetræning i dagplejen, da hun var 10 mdr, det gjorde man dengang og jeg tror ikke, at hun brugte ble mere end til hun var knap halvandet. Det er jo helt vildt at tænke på nu, men når jeg husker tilbage på de første papirbleer, så forstår jeg dæleme godt, at børnene ikke gad at gå med ble 🙂

  Held og lykke med projektet…

  • Reply
   Therese
   tirsdag 9. juli 2013 at 13:58

   Hi hi, dejligt at høre endnu en pølle-historie 😀

   Det er mit indtryk at man er lidt langsommere til det i dag, end for 20-30 år siden. Jeg ved ikke om det hænger sammen med folks travle hverdage, de mega sugende bleer og pædagogernes underbemanding, men jeg har hørt mange fortælle om at de selv smed bleen omkring de 1,5-2 år.

   Jeg tror måske Spunken er lidt som din Amanda, for der er slet ingen interesse for potten. Vi må bruge wc’et og så købe en skammel eller sådan et sæde til at sætte ovenpå det store 🙂

 • Reply
  Susling
  tirsdag 9. juli 2013 at 14:04

  God idé med at lade din knægt løbe nøgen rundt og mærke, hvornår trangen kommer. Det virkede for begge mine unger. Det samme gjorde det særlige ekstra toiletsæde med trapper, som jeg satte på vores eget wc. Potten var noget rod. De ville da ikke sidde der, men på det store toilet lige som os. Min søn havde så en mani med at sætte sig omvendt på toiletterne og holde fast i cisternen i både vuggestuen og senere børnehaven. Han var bange for at falde ned i kummen. Hvilket man egentlig godt kan forstå. I dag er de begge ret voksne, men stadig 100% renlige 🙂

  • Reply
   Therese
   torsdag 11. juli 2013 at 11:04

   Det gir’ jo fin mening at de kan være bange for at falde i. Deres numser er jo bittesmå i forhold til det store wc 😀

   Hi hi, sjovt at han satte sig omvendt på wc’et. Måske han tænkte at man kunne bruge det som smart transportmiddel.

   Jeg tror sådan et sæde må være vejen frem.

 • Reply
  Mårmoar
  tirsdag 9. juli 2013 at 14:12

  Ja du blev da også noget hektisk at høre på og aldrig har du afsluttet så brat:-)
  Men en nok fantastisk og spændende oplevelse for Spunken, hi hi.

 • Reply
  Mette
  tirsdag 9. juli 2013 at 15:37

  Nanna bad selv om at få bleen af da hun var ca. 2½ – vi havde et enkelte uheld derefter men ellers intet.

  Derimod nægtede hun at slippe natblebukserne før hun blev 4. De var altid tørre om morgenen, men dem havde hun altså af en eller anden grund brug for. Vi rejste til Norge den sommer og fortalte hende, at vi havde glemt dem hjemme og så lagde vi også dem på hylden 🙂

  • Reply
   Therese
   torsdag 11. juli 2013 at 11:09

   Dejligt at hun selv bad om det. Isaac har også sagt ja et par gange, når jeg har spurgt ham om han ville ha’ bleen af. Det er dejligt.

   Smart at “glemme” natbleerne. Så er der jo ikke noget at gøre. Hi hi.

 • Reply
  Frederikke
  tirsdag 9. juli 2013 at 18:48

  Jeg vil sige, når barnet er parat. De har så småt taget bleen af Harald i børnehaven og vi er fulgt trop nu hvor ferien er startet. Han står op og tisser. Lort er endnu i bleen. Han siger han vil have ble på og det får han og så går han fra og skider. Sådan var det også med Gustav. Umiddelbart mener jeg ikke, at de er klar, hvis der er for mange uheld på en dag og jeg tror ikke på den med at de hurtig bliver renlige, hvis de får lov til at mærke de våde bukser.
  Hvis Spunken virker interesseret, så prøv, så kan du jo se hvordan det går 🙂

  • Reply
   Therese
   torsdag 11. juli 2013 at 11:13

   Smart at han tar’ bleen af for at tisse men selv synes at han ikke er klar til at lave lort uden bleen på, endnu.

   Nej, det med at de kan mærke de våde bukser og derved blir hurtigere renlige, tror jeg heller slet ikke på.

 • Reply
  Trine
  tirsdag 9. juli 2013 at 20:29

  Verdensklasse… Kan lige se dig styrte rundt i haven… Men men hvor jeg dog kan genkende det..

  Her har jeg dog valgt at købe en Fisher Price Potte med øjne og “fødder” Den synes Tøsebarnet er alletiders og tisser også gladeligt på den når hun f.eks. er i bad eller skal i bad.
  Der er nogen der siger at ved at lære barnet at bruge potte først så skal de lære det to gange når de skal rykke over på wc’et, men det handler vel i bund og grund om at barnet skal være tryg ved at tisse andre steder end i bleen/bukserne??

  Og så er jeg helt enig med Frederikke – jeg tror heller ikke på at de våde bukser gør barnet hurtigt renligt…

  Samtidig skal man huske at alle børn er forskellige.. men held og lykke med det.

  • Reply
   Therese
   torsdag 11. juli 2013 at 11:18

   Det er den potte jeg synes er så grim…men altså, hvis den virker så er det jo rigtig fedt. Håber dog ikke at Spunken forelsker sig i sådan en. Hi hi hi.

 • Reply
  Hege
  tirsdag 9. juli 2013 at 22:06

  Når det gjelder bleier, tissing og bæsjing har jeg ingen råd å komme med. Jeg vet bare at de fleste slutter helt av seg selv før de når konfirmasjonsalderen. Nyt sommeren i en deilig hage, Therese.

  • Reply
   Therese
   torsdag 11. juli 2013 at 11:19

   Nei, Hege. Der er ikke mange der fortsætter med at bruge ble i så mange år 😀

 • Reply
  Signe
  onsdag 10. juli 2013 at 12:09

  Haha, god pøllehistorie :-). Får mig til at tænke på, da Gustav begyndte at smide bleen. Der fik han lagt en ordenlig pølle lige midt på minigolf-banen i et sommerhusområde. Du kan tro, jeg fik travlt med at finde remedier, som kunne fjerne og rengøre minigolfbanen, så den var klar til brug af andre igen.

  • Reply
   Therese
   torsdag 11. juli 2013 at 11:20

   Ha ha, Signe. Jeg ser det for mig 😀

  Leave a Reply