Grov grøntsagstærte

0 delinger
0
0
0

I dag kastede jeg mig ud i at lave tærte. Det er nu ikke noget jeg sjældent laver, men jeg springer ofte over hvor gærdet er lavest og køber en færdig dej til bunden. Fuldstændig fjollet, fandt jeg ud af, for det dér med at lave en mørdej er altså “piece of cake” (..).

taerte1

Jeg tog 150 gram smør i små tern, og smuldrede sammen med 300 gram grahamsspeltmel. Derefter en æggeblomme og en halv dl. vand, til at samle det med. Så kom dejen en tur i køleskabet i en times tid, før den var klar til brug.

Utålmodig som jeg er, ventede jeg ikke på at den var blød nok til at rulle med kagerullen, så jeg trykkede den ned i en smurt tærteform i stedet.
Så blev den prikket med en gaffel og jeg tændte for ovnen. Jeg lagde et stykke bagepapir over tærteformen, og hældte et kilo kikærter ned i den – på den måde holder den formen, uden at kanten klasker helt sammen. Den blev forbagt i ca. 30 minutter.

Mens tærten bagte, hakkede jeg hvad jeg havde af grøntsagsrester. Squash, gulerødder, hvidløg, rød peber og selleri. Jeg gik ud til mine krydderurter, og fandt en dusk timian, rosmarin og salvie. Det hakkede jeg også op, og så røg det hele på panden.

Tærtebunden var klar, og fyldet blev hældt ned i. Jeg piskede tre æg sammen med en sjat mælk og en håndfuld revet gouda, og hældte æggemassen over grøntsagsfyldet. Der blev pyntet lidt med røde peberfrugter, og så kom jeg tærten i ovnen ved 200 grader til ægget var stift. Det var vel en halv times tid tror jeg.

tarte2

Det smagte så godt.

Alle ingredienserne var økologiske, for det har jeg det bedst med.

“Bruger damen ikke salt!?” spørger du så. Ikke meget, er svaret. Spunken skal ikke ha’ det, og alle grøntsagerne og den grove bund var fuld af god smag. Det smør der er i dejen, var almindelig saltet smør, så det gør naturligvis også at der allerede er et saltindhold i tærten, der ikke behøver at øges.

“Jamen, hvor sundt er det så lige med alt det smør?” – spørger du så måske også. Nu skrev jeg jo i går om det at spise med sund fornuft, og det har jeg også gjort til aften. Et enkelt stykke var rigeligt – også for en sulten fuldvoksen mand af en Kjærste.
Bunden mætter rigtig meget, og jeg havde også grillet noget kyllingebryst til, for at få flere proteiner.

Spunken spiste kun tærte, og blev dejligt mæt. Især de stykker grønt hvor der sad godt med æg om, røg hurtigt ned.

Så det var aftenens menu. Du sku’ ta’ at prøve den en dag 🙂

0 delinger
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om