Godsejer for en dag

IMG_4835 IMG_4791

I går, tog vi os en fridag og kørte mod Fyn. Vi var blevet inviteret til at besøge min svigermors barndomshjem på det nordlige Fyn. Mange af Kjærstens fætre og kusiner var med, min svigermor og fonden der nu forpagter stedet.

Vi fik en fin rundvisning, kaffe/kage og til slut en skøn middag i riddersalen, med smukt opdækket bord og dejlig mad. De fleste deltagere, havde ikke set stedet siden 1999 hvor Spunkens oldefar døde, så det var interessant at gå og høre alle deres historier om stedet og for manges tilfælde, barndomsminder og sjove historier om deres mor-/farfar.
En af historierne der gik igen, var hvordan alle børnebørn løb meget hurtigt op af trappen, forbi rustningen og den uhyggelige ugle. Det var lige til et Anders And blad, med levende rustninger – at bedstefaren så havde for vane at klæde sig ud som spøgelse efter puttetid, og overraske børnebørnene, sad også dybt – på en kærlig måde 😉

IMG_0853 IMG_4817 IMG_4845

Spunken var i sit es. Han løb rundt og kiggede på “TRAAAKTOR”, mejetærskere, gamle automobiler og meget høje træer. Det var jo et rent slaraffenland af oplevelser. Ridderrustninger, udstoppede dyr, seje møbler og “TIL AT SKYLLE NÅMS I” (et bidét…).

Jeg eeeelsker billiard! – sagde Spunken, efter han for første gang i sit liv, havde fået lov til at lege ved et billiardbord.

Min svigermor viste mig sit gamle værelse, hvor hun tilbage i 60’erne sad og studerede med udsigt ned til godsets park. På væggene var der smuk gammel tapet, og møblerne var utroligt smukke. Flere steder, stod der gamle fotografier, og det var sjovt at kunne vise Spunken billeder af farmor da hun var ung.

IMG_5937 IMG_6998

Det er svært at beskrive sådan en dag med ord, så heldigvis er der en masse billeder. Jeg håber I kan se Spunkens glæde, og stemningen fra dagen, i dem.
Han sov hele køreturen hjem fra Fyn, og vågnede knap nok da vi kom hjem sent sent i går aftes. Det er måske ikke så mærkeligt at han var træt, efter 12 timer på farten.

IMG_2898 IMG_4857

16 comments
  1. Stedet er fuld af historie, og det var en fornøjelse at se og høre det hele. At være så heldig at høre sin svigermor åbne op for skattekisten af gode historier, var så dejligt.
   Spunken var simpelthen så glad hele tiden, at både Kjærsten og jeg var ved at smelte. Det var virkelig en dejlig dag.

  1. Ja, lidt kongelig har man lov til at være. Hi hi. Jeg kunne sagtens forestille mig at slentre ned af den kæmpestore trappe i hallen, i en lang aftenkjole. Der var simpelthen så fint.

 1. Flotte omgivelser – tænk at være vokset op i de rammer og have haft dem som hverdag. Spunken kunne vist godt leve med det 🙂
  En lille sidebemærkning: Min lillebror arbejder hos Egetæpper i Gram – det må jo så være hos noget af familien 🙂

  1. Ja, Egetæpper var en del af familien på den måde at det var “morfar” der stiftede det. Nu er det i andres hænder 🙂

   Spunken var SÅ lykkelig hele dagen – jeg er sikker på at han kunne blive vandt til at ha’ så meget plads. Hi hi.

 2. Rigtig hyggeligt lige og følge med, nu hvor vi ikke kunne komme 🙁 men bare billederne siger det hele fra min barndom, husker tydeligt ridder salen og kælderen med billard mm. Man savner helt stedet, det har gode minder bag sig, krydser fingre for der kommer en mulighed mere, ikke mindst for jeg kan opleve det igen, men ville rigtig gerne ha Marcus også fik følelsen af mine barndoms rødder 🙂

  1. Hvor er det hyggeligt at du har lagt en kommentar, Gyrite. Jeg håber også på at det ikke er sidste gang, for stemningen var så god og alle syntes det var en oplevelse at se stedet igen og lade barndomsminderne blomstre frem.
   – jeres tur i Dubai, ser nu også temmelig skøn ud 😉

 3. Wauw, sikke et pragtfult sted og sikke et eventyr det må have været at vokse op der eller bare komme på ferier der. Der er virkelig smukt og velholdt og hvor dejligt at meget af familien kunne være samlet. 😀

 4. Når jeg nu ofte ser stedet udefra, er det altså helt sjovt at se det indefra også 🙂 Jeg kan godt forstå I alle syntes det var en vidunderlig dag på godset. Tak for kigget…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om