Kagebagehyggesøndag

 

IMG_4914

I går, tog jeg tidligt hjem fra arbejde. Tung i hovedet, ondt i halsen og snottet, lukkede jeg butikken en time før tid. Det var godt givet ud, for efter både en lang middagslur i går og en i dag, har jeg det bedre her til aften.

Eftermiddagen skulle bruges til noget hyggeligt. Vi har haft dejligt besøg af min svigerinde fra i går til i dag, og da hun tog hjem tænkte jeg at Spunken skulle aktiveres med lidt kagebagning. Vi lavede chokolade/blåbærmuffins – og Spunken hjalp med det hele. Helt stolt var han (og med liiiidt for meget natron i dejen), men kagerne blev gode.

Lidt på slump, men her er opskriften:

 • 200 gram sukker
 • 100 gram blødt smør
 • 2 æg
 • 1 dl fløde
 • 1 tsk natron
 • 1/2 tsk bagepulver
 • Stort drys kakao
 • Et drys vaniljepulver
 • 250 gram hvedemel
 • Et par håndfulde grovhakket chokolade
 • Et par håndfulde blåbær

Smør og sukker piskes, æg kommes i og derefter resten af ingredienserne. Dejen fordeles i muffinforme, og bages i ca. 20 minutter ved 180 grader.

IMG_4891

Jeg elsker at ha’ Spunken med i køkkenet – altså når han gider. Det er ikke altid han har tålmodighed til det, og så rækker min tålmodighed heller ikke langt. I dag var vi rigtig gode sammen, og han var simpelthen så sød og interesseret i hele processen. Snart tror jeg at jeg skal købe et børneforklæde og lidt redskaber til ham, så han kan få en større plads i køkkenet, med eget gear.

IMG_4898
Er der noget bedre end kagedej? Spunken synes vist lissom jeg, at det er det bedste ved at bage!

9 comments
 1. Så hyggeligt at bage, og selvfølgelig skal dejen smages til. Da der var 4 der skulle smage, så var der en regel hos os, hvis de ikke var i køkkenet fra dejen var rørt sammen til den landede i bradepanden, så var det bare trist, for der skulle ikke en finger, eller en ske i dejen, når den var nået i formen 🙂

  Godt du lytter til signalerne, kunne godt lærer lidt af det 🙂

 2. Mums hvor ser de lækre ud og bagning er virkelig et hit med alle børn og her skulle vi også alle smage for sådan en dejlig er da bare for lækker. Selv nu hvor jeg bager alene, skal jeg da lige smage på dejen. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om