Tøm sparegrisen

IMG_5636
IMG_5638

Søndag fik Spunken lov til at tømme sin spare-elefant for småmønter. 161 kroner var der i den, og de blev puttet ned i Spiderman-tasken. Tasken blev lagt ud i bagagerummet af bilen, og så gik turen ellers ud til den K Æ M P E S T O R E legetøjsbutik, som Spunken var blevet fortalt en masse om – men han havde aldrig været der.

Han havde fået at vide at han måtte vælge noget nyt legetøj, og vi havde talt en del om at der nok også ville være mange ting i butikken som var alt for dyre.

IMG_5640

Spunken var ved at eksplodere da vi ankom butikken. Der var jo både rutchebaner, klatrestativer, biler man kunne prøve og andre vilde ting. Der blev taget 5’ere og 10’ere fra lommepengetasken, så han kunne prøve de forskellige biler. Efter meget overtalelse, gik vi ind i selve butikken, og der var ikke et øje tørt. Flere biler, scootere, go-carts – ALT skulle prøves. Pludselig var det dér med at finde legetøj, ikke så vigtigt.

Det var faktisk mig der endte med at gå på jagt, og jeg fandt nogle “Zoobles” sat ned til en flad 20’er. Han havde leget med dem i børnehaven, da en af pigerne havde dem med, og han så virkelig glad ud da han legede med dem. Fire af dem røg i kurven, og Spunken nikkede til den beslutning, mens han ræsede videre på go-carten.

IMG_5645

Medmindre Spunken vil spare sammen i LANG tid så han kan få nyt køretøj, så tænker jeg at han skal spare sammen til Lego Juniors. Det kendte jeg ikke, men det så rigtig fint ud og overskueligt at bygge – men samtidig ikke så babyagtigt som Duplo kan være.

Når det kommer til lommepenge, så har vi faktisk hverken en fast dag hvor han får dem, eller et fast beløb. Det er ofte noget med at der er en 5’er i lommen, som han så får lov til at putte i sin elefant og på den måde bli’r mange bække små…. Men jeg har overvejet om vi skal indføre en lommepengedag.

Hvad gør I med lommepenge?

 

6 comments
 1. Er det ikke lidt tidligt med faste lommepenge? eller er det ved at være sådan at børn i den alder får lommepenge nu?
  Vi gjorde det sådan at det var et fast beløb og det var 5 kr. hver fredag fra han var 5 år, ved 7 år, blev det til 10 kr og ved 10 år var det 20 og de blev altid udbetalt om fredagen. Da han blev 12 røg vi op på 50 kr, men ud af det skulle han også selv betale taletidskort til sin telefon. 😉

  1. Jeg synes måske også det er en smule tidligt, men på den anden side så er ungerne virkelig tidligt bevidste om materielle goder. Derfor besluttede jeg at give ham lommepenge – det er dog endnu hverken et fast beløb eller en fast dag, men en mønt i ny og næ som han kan putte i sin elefant.

   Det lyder rigtig fornuftigt med de beløb I havde til drengene. Mere skal det heller ikke være, synes jeg.

 2. Jeg synes først børn skal have lommepenge fra 10-12 års alderen. Indtil da har et de, efter min overbevisning, ikke brug for penge i det daglige. Så snart man kommer i nærheden af teenageårene, er der derimod mere brug for penge til biografture, en deodorant eller CD, lidt slik til en hyggeaften med vennerne osv.. Som lille barn synes jeg man skal spare op til større ønsker med penge fra fødselsdage og jul.

  Dejligt at Spunken havde en god dag i Toysrus 🙂

  1. I det daglige har de ikke brug for penge, det har du ret i, men jeg kan godt li’ tanken om at han ved hvad det vil sige at spare sammen. Men store beløb og lommepenge til snold og den slags, går der nok nogle år før han har behov for 🙂

 3. Åh, det er så godt med små figure, ting der kan samles på, er altid så hyggeligt! Og dejlige billeder, hvor han får lov at sl sig løs i leetøjs-slaraffenlandet.

  – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om