Mælk, smør og masser af ost

IMG_5945Inden Gajolen ankom, modtog jeg en kasse fra “mælkemanden”. Den var fyldt med lækre sager fra det lille mejeri “Naturmælk”, med fokus på deres biodynamiske gårmælk. Nu er jeg lidt af et flødesvin, hvis jeg selv skal sige det, og hvis jeg endelig SKAL drikke et glas mælk rent, så skal det helst være en fed variant. Skummet og minimælk, kan jeg slet ikke få ned – kun i kaffen.

Den biodynamiske gårdmælk, har et fedtindhold på mellem 3,8 % og 4,2 % – det kommer an på sæsonen og hvad køerne spiser. Smagen er rund, fed og virkelig skøn. Jeg bør dog ikke drikke den, men til sådan en som Spunken som godt kan tåle de ekstra kalorier, er det et oplagt valg.
Det bli’r helt sikkert også den mælk der skal bruges til årets risengrød lillejuleaften.

I kassen var der også top-lækkert smør, med hvidløg. Så vidt jeg kan se, kan det ikke købes i butikkerne endnu, men måske det kommer? Vi har i hvertfald brugt smørret til at stege i samt på brødet. Forleden var jeg lige ved (ammehjerne) at komme det i grøden som smørklat – det ville jeg nok fortryde lidt.

En yoghurt var der også. Det var en helt plain naturel, som jeg ikke var så vild med. Den er dog ok at blande med skyr eller hvad man ellers spiser, for at tynde det lidt. Skal jeg spise naturel, er jeg meget større fan af Naturmælks ABC-kultur.

Som bonus, var der også to slags ost. Den klassiske høost og “Røde Kristian”. Begge oste, skal spises af ikke-osteforskrækkede mennesker, da de har en kraftig smag og lugt – især ham Kristian. Drøje er de også, så den måske lidt hampre pris, er fint givet ud i forhold til en billigere skæreost med mindre smag.

Naturmælks produkter, kan findes i Føtex, Magasin, Super Best, Bilka og Netto. Handler du online, så har Nemlig.com også Naturmælks. De mere specielle produkter, kan man dog ikke finde alle de nævnte steder.

Tak til Lahme for at give mig muligheden for at smage de lækre produkter, og tak til Naturmælk for at lave dem. De er en fast del af vores mejerisortiment nu.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om