En uge gik - CopenhagenDaily
3 In barselsliv/ gajolen/ spunken

En uge gik

Ok, man kan godt mærke på bloggen at Kjærsten er tilbage på arbejde og Gajolen er blevet vågen en større del af dagen 😉

Lad os starte med Gajolen. Han er en ordentlig basse, og begynder så småt at kunne være i str. 56 nu. Der kommer “sunder” på onsdag, og jeg tror han har taget meget på siden sidst.
Han er sød om natten, hvor han kun vågner og vil ha’ mad 1-2 gange. Dog har der været nogle nætter med mavekneb, og hvor Spunken har hostet så det har været en ond cirkel hvor de vækker hinanden.

IMG_6694
Der leges trold og sørøver. Farmand er trold 😉

Spunken har haft en skøn weekend, hvor vi har forkælet ham med dejlige aktiviteter. Han trænger til at der sker noget, for nu er der gået tre uger siden lillebrors ankomst og jeg kan mærke at Spunken har brug for at komme tilbage til normalen.
Lørdag var han med Kjærsten i svømmehallen, og i går havde vi en dejlig dag på legepladsen.

Vi har været lidt i tvivl ang. børnehaven. Spunken har været “trææææt fordi det er møøørkt”, og derfor har jeg nu bestilt ekstra d-vitamin til ham, så han måske kan blive en smule friskere. Han taler meget om at det er mørkt udenfor, og om det mon snart er sengetid kort efter han er kommet hjem fra børnehaven. Han er ikke fan af den mørke tid!

IMG_6657I børnehaven synes de at han ville have godt af nogle fridage. Måske en fast ugentlig fridag, fordi det er en omvæltning at blive storebror. Jeg er uenig. Han sover 9-11 timer om natten, og er frisk og glad herhjemme. Jeg kan ikke se hvad der vil være godt ved at han sidder herhjemme fast hver onsdag, og ser på mig amme, i stedet for at lege med børnene i børnehaven… Vi tænker meget over det, og lige nu har han en periode hvor han ikke vil i børnehave – men når vi henter ham, har han haft en god dag.
Han er kun i børnehaven i 6 timer, så han har ikke maratondage.
Jeg synes det er svært.

Men bortset fra børnehaveudfordringer, så er alt godt i det lille hjem. Det er noget så hyggeligt at ha’ en baby, og jeg nyder at hygge med ham og jeg nyder at han sover. Han brokker sig ligeså meget som Spunken gjorde, når han bli’r lagt på maven, så det med at styrke nakken er lidt af en udfordring. Til gengæld bruger han sut – dét er skønt.

Det kribler i mig for at begynde at julehygge, men vi har lige et helt Sikka-lager stående i spisestuen, der skal pakkes ud i de reoler vi ikke kan samle, fordi IKEA har nosset i det…..såååå…..vi er lidt udfordret på indretningsfronten. Heldigvis skal jeg ikke afholde mødregruppe før om et par uger, så jeg håber at alt er på plads inden da. Ha ha.

Men det var vist hvad man kan kalde et opsamlings-indlæg. Der er sket lidt af hvert på en uge, og hvem ved hvad der sker den kommende og hvor meget tid jeg får til at blogge.

Rigtig god mandag til dig.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Susanne
  tirsdag 18. november 2014 at 13:59

  Hej

  Nu kan jeg jo kun tale ud fra min egen erfaring. Jeg har en søn, der er født omkring samme tid som Spunken, og en lillebror der nu er fire måneder. Og jeg har flere gange holdt den store hjemme, fordi han ikke ville afsted, og det har bare været hårdt og ikke hyggeligt for nogen. Jeg har brugt størstedelen af tiden på lillebror og siddet tilbage med dårlig samvittighed over, at jeg størstedelen af dagen har sagt schh, lillebror sover, jeg kommer ind til dig om to minutter osv. Så i stedet har han korte dage i børnehaven og jeg har mere overskud til ham, når han kommer hjem

  • Reply
   Therese
   mandag 24. november 2014 at 15:59

   Tak for din besked, Susanne 🙂
   Ja, jeg tror du har ret i at det er vejen frem med kortere dage frem for en hel dag hjemme. I sidste uge havde vi et par dage hvor jeg hentede ham allerede lidt i tre. Så havde vi faktisk en dejlig eftermiddag, og lillebror sov en masse så der var overskud fra mig til Spunken. Skønt !

 • Reply
  Abildjyden
  onsdag 3. december 2014 at 09:07

  Jeg vil komme med en tanke fra en mormor.

  Jeg er af den holdning at det der passer bedst for den lille familie er det, der er det rigtige, jeg holder meget af den lidt gamle tanke gang. Regelmæssighed, giver langt mere rolige børn, og på den måde får Spunken også lært at håndtere den mørke tid. Jeg ved hvordan han har det, for jeg har også nogle udfordringer med den mørke tid og tiden hvor solen glemmer at besøge os.

 • Leave a Reply