En drage og en sørøver - CopenhagenDaily
4 In fest/ gajolen/ spunken

En drage og en sørøver

spunken-drageDet er fastelavnsugen, med hele 3 fastelavnsarrangementer for ungerne. I aften til gymnastik skal Spunken være udklædt – det bli’r i Spidermankostumet fra H&M, for det er nemmest at løbe rundt i. Han glæder sig kan jeg mærke, og det er som om at det er i år det rigtigt er gået op for ham hvad fastelavn går ud på.
Sidste år var han “illesaurus”, og som altid købte jeg kostumet rigeligt stort så han kunne vokse i det og bruge det til leg – også smart at købe det stort nok, så flyverdragten kan være indenunder. Det er altid møgkoldt at stå udenfor og slå katten af tønden.

<——- Spunken som drage, til hans første fastelavnsfejring, ca halvandet år gammel.

Jeg synes det er så hyggeligt at Spunken kan lide at klæde sig ud. På hans værelse er en stor kurv med alle mulige dragter. Dinosurus, drage, Batman, cowboy, brandmand og en masse forskellige hatte. Der er lidt af hvert, og de er ofte med til at sætte gang i en god leg.

Gajolen har arvet Spunkens dragekostume. Han er ikke helt tosset med at ha’ huen på, men dragten er ok. I institutionen slår de katten af tønden på fredag. I vuggestuen gør de det på hver stue, så der ikke er for meget larm for de små – det er en fin løsning synes jeg, for jeg kunne forestille mig at Gajolen ville synes det var for overvældende med 36 børn og alle pædagogerne på én gang.
Hos Spunken er det vist alle tre stuer der gør det sammen, men jeg er egentlig ikke helt sikker.

spunken-illesaurus

Sidste år var Spunken dinosaurus. Jeg kan ikke finde kostumet nogle steder mere, men prøv at Google efter triceratops børnekostume ——>

Spunken skal være “Kaptein Sabeltann”, som er en pirat fra det norske børneunivers. Han fik det fine piratkostume af mårmoar i julegave, med både jakke og hat. Det er et af de flotteste kostumer jeg til dato har set – virkelig fint syet, og holdbart. Det er str. 5, så han kan forhåbentlig bruge det et godt stykke tid endnu – og han har allerede sagt at han til sommer igen vil invitere til sørøverfødselsdag 🙂

På søndag har vi fastelavnsfejring her på vejen, ligesom sidste år. Vi er en håndfuld genboer, naboer/børnefamilier der går sammen, drikker kakao, spiser kage og slår katten af tønden.  Jeg elsker at vi gør sådan noget sammen, og at børnene vokser op med et forhold til hinanden.

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere om min reklamepolitik her. 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Celena
  torsdag 4. februar 2016 at 20:53

  Those costumes are adorable! Please post this year’s 🙂

 • Reply
  Abildjyden
  fredag 5. februar 2016 at 09:53

  Hvor lyder det spændende.
  Måtte lige hører om yngstebarnebarnet skulle til slå katten af tønden med udklædning. Det skal han ikke, og arrangementet i boligselskabet har familien fravalgt, da forældrene har andre aftaler. Men 14 mdr. gammel, så kan det godt vente til næste år 🙂 Og yngste slipper for at skulle i gang med udklædning etc.
  Når i skal til hele 3 arrangementer, så bliver dragterne jo flittigt brugt, og god ide med en udklædningskasse. Det havde vi også da børnene var små, og det var alt muligt gammelt tøj, det var måske en paryk vi lige skulle have fremstillet, når de tog til fastelavnsfest, tror jeg kun har købt 1 færdiglavet.

  • Reply
   Therese
   søndag 14. februar 2016 at 18:57

   Ja, 14 måneder – så er de ret ligeglade. Det var Gajolen i hvertfald. Hi hi.
   Jeg går i dén grad ind for genbrug, og medmindre Gajolen kommer et år og brændende vil være noget andet end det vi har af kostumer, går jeg ud fra vi ikke behøver at købe noget til ham, men bare bruge Spunkens 😀

  Leave a Reply