Familietur til Ree Park

 

 

Vi er taget på efterårsferie hos drengenes farmor og farfar, som bor ude på Djursland. De har den sejeste nabo man kan tænke sig, og den skulle vi som vanligt besøge. Derfor tog vi en hyggelig familietur til Ree Park.

fiske-fiskVejret var gråt, blæsende og med støvregn – perfekt, for så havde vi faktisk parken for os selv. Drengene havde deres nye vinterstøvler på, termotøj inderst og regntøj yderst. Tophuer og halsedisser fik de også på, og så var der ingen der frøs. Jeg derimod havde ikke tænkt over ordentlig påklædning, så det var en lidt kold fornøjelse. Heldigvis er der mange ting at se, og et temmeligt kuperet terræn man skal gå i, så man får hurtigt varmen.

far-og-lillebror

Vi startede med at købe billetter til togbanen. Med en halv times ventetid, kunne vi nå en tur ud på “Lemurøen”, de havde det åbenbart for koldt, så de var slet ikke ude. Til Gajolens store fornøjelse var der dog fisk i vandet, så dem kunne han og Gemalen stå og kigge på.

tut-tut

stor-fyr

Toget ankom perronen. Det var virkelig flot lavet det hele, og foran trak det fine damplokomotiv “Black Beauty” de mange togvogne. Vi kørte igennem den nordamerikanske del af parken, hvor vi både så bisoner, ulve og sorte bjørne. Bjørnene så helt små ud i forhold til de imponerende store bisoner. Til drengenes store fornøjelse, klatrede to af de små bjørneunger rundt oppe i de høje træer, det så sjovt ud.
Ulvene holdt sig lidt for sig selv, men vi så da nogle hvide klatter ligge rundt omkring.

fin-raf totemdyr

Efter den hyggelige togtut, gik vi ned mod den afrikanske savanne. Gajolen har haft en ting med giraffer, helt siden han var helt lille. Han fik derfor ret store øjne da vi så dem i levende live – og så enda meget tæt på. Han blev faktisk helt tavs, og det ligner egentlig ikke ham.
Der er en smuk udsigt oppe ved girafferne, selv om det var gråt kom efterårfarverne virkelig til sin ret med sådan en udsigt.

ged-igen ged-m-leverpletter gedenakke

Som så mange andre dyreparker, har også Ree Park klappegeder. Jeg vil dog vove at påstå at de er en smule finere at se på, end dem i København Zoo. Spraglede farver, flotte horn og hængeører. Begge drenge skulle sige hej til dem. Jeg klappede også løs på dem, ind til de gik ind i deres hus…så gad de ikke os mere eller også var det regnen der blev for sur.
Længere oppe af bakken bag legepladsen og klappegederne, var der sat en kæmpestor tipi op. Vi kiggede derind, hvor Spunken fik lov til at udfylde et spørgeskema. Han svarede rigtigt, og blev derefter “Junior Ranger”. Han fik en fin badge, og fremover nogle hyggelige mails om dyrene i parken og kommende arrangementer. Når han er lidt større, tror jeg vi skal prøve en overnatning i et shelter i parken. Det så ret sejt ud.

Vi kan alle varmt anbefale en familietur til Ree Park – det er nok ikke sidste gang vi ta’r derhen.

3 comments
  1. Aii, hvor lyder det som en hyggelig tur. 🙂 Jeg har faktisk aldrig være der, måske jeg sa se at komme derop, for ellers ender det med at det først bliver engang når der kommer børnebørn, men mindre jeg kan låne mig til nogle. 😆

  2. Jeg har aldrig været i Ree Park, Tror det skyldes den lange tur derover, især med de offentlige transportmidler, derfor har Jyllands mini Zoo været valget.
    På et eller andet tidspunkt må jeg finde tid fra.
    Dejligt børnene var klædt godt på, dagene her i efterårsferien har været våde og kølige, og skønt de hyggede sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Skræmmende!

Med noget af den nærmeste familie, lige udskrevet fra hjemme-karantæne, efter at være inficeret med svineinluenzaen, har jeg…
Læs mere