Julen kan komme an

5 delinger
5
0
0

Julestemningen har lagt sig. I dag er sidste dag før ferien, men allerede i går trak jeg feriestikket og færdiggjorde det meste af rengøringen. Kun gulvvask mangler, men det tænker jeg at jeg kan få overstået i eftermiddag – hvis altså børnene gider lege på deres værelser i den halve times tid hvor gulvet skal tørre op 😉

Det har – trods kursustravlhed – været nogle ok uger med julerier. Vi er nu ved den 22 december, og begge børn er da både glade og i live endnu. Ingen er blevet kvalt i bittesmå lego-dele og der er (næsten) ikke spist forud i chokoladekalenderen. Gajolen er strid med det, så der har været nogle dage hvor de begge har været skuffede over at åbne en tom låge.

Juleafslutning med pakkeleg

I tirsdags havde vi julehygge i strikkeklubben. “Strikkefinkerne”. Jeg er simpelhen så glad for at være med, og ser hver uge frem til nogle timer i godt selskab. Strikkeriet? – det går fremad. Langsomt, men fremad.

Vi spillede pakkeleg. Da jeg ikke har været til sådan en rigtig julefrokost i år, var det sjovt at endelig få lov til at rasle efter en 6’er. Jeg slog flere 6’ere. Nok blev et par pakker taget fra mig undervejs, men jeg vandt nogle lækre ting. Garn til nye projekter, noget af det enda sponsoreret fra byens lokale garnbutik.

Juletræet er da også i hus

Vi har haft juletræ i stuen siden 2. søndag i advent. Det står så fint endnu, med glimmer, kugler og flag. Drengene skiftes til at gå over og beundre de fine sager der er på træet.
I år gad Spunken ikke med ned at hente juletræ. Han ville hellere lege med naboen. Kjærsten havde nogle hjemmehyggeprojekter, så han slap også.
Gajolen og jeg tog klapvognen og gik ellers ned til den lokale juletræssælger (jeg elsker at vi har den slags). Selvfølgelig skulle vi ha’ et træ der gik helt op til loftet, så vi rullede derfra med et træ på 240 cm. Det holdt hårdt at få det hjem i vognen, men vi klarede den. Seje mor og søn.

Maden er der også styr på

Klokken kvart i fire i morges, tikkede en sms ind. Nu er julemaden i hus. I år har jeg bestilt fra Skagenfood (ikke reklamelink).
And, grødris, mælk, æbler, svesker, kartofler, rødkål – det hele er i kassen. Det eneste minus er at det ikke er en kog-selv-rødkål. Men det kan jeg jo vælge at gøre alligevel, eller satse på at den der følger med er lækker, og spare mig selv besværet. Vi får se.

Det er tredje gang jeg får alt til julemiddagen leveret, og det er altså fedt. Jeg stresser ikke rundt efter det hele, eller glemmer noget. Anden er lækker, og økologisk – med en ok størrelse. Jeg kan kun anbefale det til dig, hvis du i år synes det hele bli’r lidt for uoverskueligt.

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

5 delinger
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Dagen før …

Så er træet pyntet, grøden står og simrer, ænderne i gadekæret er blevet fodret, julesangene er blevet skrålet,…
Læs mere

Store løg…

Kaffen er indtaget. Jeg kunne ikke lade være med at tænde kalenderlyset. Der er heldigvis meget at brænde…
Læs mere
default_featured_image.jpg

Mandag

Det har været en travl weekend. Fredag smuttede jeg ned til mor. Vi skulle gøre klar til julemarkedet.…
Læs mere