En følelse af sommerferie

Sidste almindelige uge er ved at ende. Drengene har været i børnehave og på fritten, de fleste af dagene. I dag får de en spontan fridag – de trænger til ferie, og ingen af dem er som sådan helt friske på at komme afsted om morgenen.
Hvis de kan komme til det, vil de allerhelst lege med gode venner og spille Playstation.

Jeg har det på samme måde. Det jeg har mest lyst til er at drikke kaffe, hyggesludre med Kjærsten eller veninder. Tage livet med ro, og lade op til tiden efter sommerferien hvor jeg begynder at arbejde noget mere. Det ser jeg frem til, og jeg tænker jeg deler mere efterhånden som arbejdsopgaverne defineres.

Sverige venter

Spunken og jeg smutter til Malmø om lidt. Vi skal ikke ha’ noget, ej heller se noget bestemt. Bare nyde hinandens selskab og hygge os i det gode vejr. Kjærsten ta’r Gajolen med til Hornbæk, hvor farbror og farmor gerne vil ses og hygge. Begge drenge får en hyggedag.

Som altid smutter vi i supermarkedet inden turen går hjemad. Jeg skal ha’ noget ost på tube, og drengene kan få et par poser af det gode, svenske sandwichbrød.

Ræven er flyttet ind

Disse dage fjerner jeg næsten hver morgen en rævelort…. fandme ulækkert. Ræven er flyttet ind, efter den for en uges tid siden angreb hønsedamerne. To måtte lade livet, to står skræmte tilbage og har ikke lagt et æg siden. Jeg vil gerne ha’ to nye høns til flokken, men ferieperioden gør det desværre svært så jeg må væbne mig med tålmodighed og forkæle de to stakler indtil da.

Nu køber jeg noget hjortetakolie og hænger et par klude med det på ned i baghaven. Der er en byggegrund dernede, og de nye beboere flytter først ind til efteråret, så de burde ikke beklage sig over lugten. Jeg håber det hjælper, så ræven stryger denne matrikel af nattens foderrunde.

Snart skal jeg sylte

Solbærbusken er blevet plukket for et kg bær. Snart plukker jeg også ribs og stikkelsbær, og så skal jeg i sving med syltegryderne. Syltetøj af forskellig slags. En smag af sommer på en kedelig vinter-morgenbolle.

Stikkelsbærrene har jeg lyst til at forvandle til en laber “fool”, som jeg så en skøn dame lave for nyligt. Det så simpelthen så lækkert ud, og jeg kunne forestille mig at alle i familien ville labbe i sig.

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

3 comments
 1. Jeg håber I har en dejlig dag! Og at I snart får en god ferie! Og så håber jeg at den trælse ræv forsvinder ud af jeres have og jeres liv. Jeg er stadig ikke kommet over at den tog vores skønne ænder, og jeg forstår godt at dine overlevende hønsedamer er skræmte.
  Kh Nana

 2. Her nydes det fantastiske vejr, altså de dage hvor vinden er svag. Undskyld, men vi, min familie, er til sol, varme og svage vinde, og ja, det er der vi er mest effektive. Ved godt vi har brug for vand. Og det har jeg da også. Lad det komme når det er mørkt, og det som stille regn hver nat.
  Har luret dine dejlige billeder fra turen til Sverige. Så super hyggeligt. Håber manden din og yngste skud på stammen har nydt det lige så meget.
  Øv med besøget af ræven. Håber dit eksperiment hjælper.
  Det bliver fantastisk når klokken siger fri fredag eftermiddag, så er det ferie for jer. Nu skal ferien nydes med langsomhed, ingen vækkeur, og bare lade tiden tale. Når hverdagen igen banker på, glæder jeg mig til at læse/hører om det nye arbejdsliv. (håber jeg selv snart finder noget – nu har jeg gået for længe kan jeg mærke).
  Ønsker jer alle en vidunderlig ferie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om