Skriveøvelser og et smut 10 år tilbage i tiden

Når jeg af og til ikke ved hvad jeg skal skrive, men har lyst til at skrive, laver jeg en øvelse. Jeg sætter et æggeur, til fx. 5 minutter og så skal jeg skrive ind til uret ringer. Der må godt stå hvad som helst. Måske femten punktummer efter hinanden, skrevne “øøøhhhh” og de ord der måtte poppe op. Det sjove er at der af og til kommer noget godt ud af det.

Den øvelse lavede jeg ofte i London. Jeg boede derovre i noget tid, mens jeg gik 5. år på konservatoriet. Mit mål (udover at fyre penge af som jeg havde modtaget i legater og ha’ det virkelig sjovt), var at skrive materiale til min afgangskoncert. Dengang var det sådan at man skulle slutte sin uddannelse af med en koncert på 20 minutter.

En lille notesblok fuld af tekst

Jeg sad på en madras på Rosas gulv. Med guitaren i favnen. Måske havde jeg stemt guitaren så den lød særligt godt (lidt nørdet fortalt, kan en guitar stemmes forskelligt så man med færre eller flere fingre, kan lave labre akkorder).
Så gik jeg ellers i gang. Skrev fem minutter, og nynnede måske også lidt.

Jeg havde også en lille klaptelefon fra Samsung. Der var en slags diktafon i, så af og til nynnede jeg melodierne direkte ind i den.

Sådan kunne en sang blive til – og sådan er dette blogindlæg blevet til. Jeg har skrevet alt hvad der kom ud af mit hovede, og nu kan jeg så konstatere at tankerne om min studietid er begyndt at fylde. Det er spøjst, for nu er det 10 år siden jeg stoppede derude. Faktisk havde jeg ikke tænkt at musik skulle være en særlig stor del af mit liv, i hvertfald ikke som udøvende og allerhøjst som aktiv lytter. Men måske sniger der sig alligevel lidt mere musik ind med tiden.

Her kan du høre en af de sange jeg skrev i London. Optagelsen er live fra min afgangskoncert. Hold nu fast, det er sjovt at høre det igen – 10 år efter.

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

3 comments
  1. Tusind tak for et fantastisk tips til at skrive. Det fik lige tankerne til at bevæge sig til en periode hos en psykolog, hvor jeg havde til opgave at skrive dagbog dagligt, en dagbog hun måtte læse. Jeg måtte ikke rette, omformulere, tænker over tegnsætning, linjeskift, skrive med stort. Det måtte kun være de ord jeg havde i tankerne. 🙂
    Tak for jeg måtte lytte, skønne 3.33 minutter af dine 20 minutters koncert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Lørdagens menu

Vand Paraghurt Vand …. Gæt hvad lørdagen står på … Det startede i går eftermiddags men kunne holdes…
Læs mere