En glædelig jul - CopenhagenDaily
2 In jul

En glædelig jul

Her på falderebet vil jeg ønske en glædelig jul. Vi er gået all in på ferie herhjemme, og stornyder dagene.

Bare det ikke at skulle op klokken 6 hver morgen – det er en glæde. Man kan vænne sig til meget, men jeg bliver aldrig glad for at stå så tidligt op.

Honningkager

7 slags julebagværk

I går stod jeg i køkkenet i mange timer. De sidste julekager skulle bages, og jeg tror faktisk at min mor og jeg sniger os op på “7 slag til jul”. Vi har ikke bagt de kager vi plejer, faktisk tror jeg det er første år uden brunkager og pebernødder – men jeg droppede det i år, og det føltes faktisk helt rart ikke at skulle stå og bage så meget forskelligt.

I stedet hyggede jeg mig i går med at lave honninghjerter. Udover det har jeg bagt smultringe og håkonskager.

Hvad har du bagt i år?

Aarets Trae
Juletraet

Årets juletræ er smukt

Juletræet er så fint. Det blev pyntet for en lille uge siden, og står i stuen og stråler. I år kom vi alle fire afsted for at hente træet, og det var virkelig dejligt. De sidste par år har Kjærsten ikke været i fysisk form til at være med til at hente, men i år bar han træet hele vejen. Det kan virke som en lille ting, men for mig betød det så meget at vi alle fire kunne gøre det sammen.

Traditionen tro er træet fuld af slikstokke, glaskugler, danske og norske flag, glimmer og dims. Jeg har aldrig været typen der flagede for kun én temafarve på træet, så der er stort set hele regnbuens farver.
Årets julekugle købte jeg for efterhånden ret lang tid siden, på denne fine webshop. Det skønneste drivhus, fuld af detaljer og i tyndt glas.

En tur med kost og spand

Drengene har fået besked på at dagen i dag står på oprydning og de sidste krampetrækninger med Ajax og støvsuger. Vi vasker sengetøj, støver vindueskarmene af, sætter friske blomster på bordet og lufter ud.
Spunken får selv en skål med sæbevand op på værelset, og gør rent i sit eget tempo. Måske skal der bygges en legomand halvvejs, eller kigges i en bog. Det er helt fint med mig.

I går havde han en veninde fra klassen med hjemme. De hyggede i timevis på værelset, og han var den opmærksomme ven der både sørgede for at hente mad op til dem og følge hende hjem før det blev mørkt. Han er blevet en stor dreng – og jeg glæder mig over hans godhed og opmærksomhed.

Nu vil jeg komme i sving – for jeg havde jo egentlig også en plan om min årlige gåtur til Frederiksberg efter en buket blomster. 5-6 km i benene gør godt på samvittigheden, før juleanden (og sovsen) rammer om et par dage.

Du ønskes en rigtig dejlig jul. Jeg håber du er sammen med dem du holder af, og når at sidde ned og nyde juleroen.

Er du i mål med juleforberedelserne?

Julekugle

– tak fordi du læste med

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Trine
  mandag 23. december 2019 at 10:23

  God jul til dig.
  Jeg har bagt brune kager, honningkager og jødekager, meget traditionelt. Så har jeg endnu engang prøvet mig frem med mine børns oldemors julesmåkager, men endnu engang smager de ikke rigtigt.
  Her og nu sidder jeg og kæmper med at få hæklet mandelgaven færdig, den skal nok blive klar, det er jo først i morgen ikk?

  • Reply
   Therese
   torsdag 26. december 2019 at 18:05

   Mm, det lyder rigtig dejligt. Jeg elsker jødekager – er virkelig glad for kanel 🙂
   Sejt du hæklede ! Jeg endte i Føtex kvart i ni om aftenen den 23. fordi jeg havde glemt alt om den mandelgave… typisk

  Leave a Reply