Queen of the road

Jeg mødte min kørelærer udenfor køreskolen på Gyldenløvesgade. Jeg satte mig ind i bilen, og fik lært at justere sædet osv. Det jeg skulle på min første køretime, var i følge teoriplanen at køre ligeud, skifte vognbane samt u vending. Jeg satte bilen i gang, uden motorstop, og trillede afsted. Jeg skulle dreje til højre ad en lille vej, og det gik helt fint. Ingen trafik og stille og roligt. Men SÅ ! Ud på større vej, holde for rødt i større kryds og afsted ud på stooor vej, forbi hovedbanegården, ned ad Istedgade og ca. derfra mistede jeg overblik over hvor vi var og kørte bare derhen hvor min lærer sagde. Vognbaneskift i 3 og 4 sporede veje, ud at holde midt i store kryds, bil i 4. gear og nogle steder op på 60 km i timen. Uha hvor det gik, og det gik godt. Havde svært ved at fatte det med at løfte kobling på de rigtige tidspunkter, og havde især svært ved at bremse nok op når jeg skulle dreje. Efter 45 min. fik jeg en pause. Vi kørte ind i et parkeringshus hvor jeg lavede en forlæns parkering. Jeg standsede bilen og min lærer gik op i sin lejlighed og hentede sig en kop te, mens jeg kunne få lidt luft og slappe af i de krampede hænder (holdt meget hårdt på rattet). Jeg spurgte hende hvor vi var, og vi var i Brøndby! Det havde jeg ingen anelse om 🙂
Vi gjorde klar til start igen, og jeg kørte derudaf. Vi kørte en lille time mere, og jeg stoppede på Valby st. hvor jeg kunne ta’ toget. På et tidspunkt begyndte vinduesviskerne at køre frem og tilbage, jeg blev helt febrilsk og anede ikke hvad jeg havde pillet ved. Det viste sig så at være noget automatisk, så hvis ruden blev fugtig af bare et par enkelte dråber, begyndte viskerne at køre. Tjekket!
Hun sagde at det var gået godt, og at det var flot jeg kun var gået i stå 2-3 gange. Det var vildt sjovt at køre, og jeg er lidt stolt af at ha’ kørt på Københavns mest trafikerede veje på min første køretime.

Nu er jeg hjemme hos min mor. Vi hygger med musik fra radioen og stearinlys. I morgen kommer Kasper også, og så skal vi ud at fælde et juletræ.

2 comments
  1. Flot klaret! Jeg kan tydeligt huske hvordan det var de første par gange. Kroppen er helt anspændt, og opmærksomheden har aldrig været større…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om