I går bagte jeg den mest vidunderlige banankage. Vi fik gæst til kaffe, og synes derfor også jeg ku’ bage en bette kage. Jeg har lagt mærke til at mange opskrifter, siger at der skal 1-2 bananer i. Denne her skal der 4 i, og det gør at den smager meget af banan. Mmm. Der skal til gengæld ikke meget sukker eller andet “pjat” i.
Prøv den, hvis du har nogle meget modne bananer liggende.
Banankage
225 g mel
1 tsk salt
1-2 tsk bagepulver
1-2 tsk kanel
100 g sukker
1/2 dl fedtstof, enten smeltet smør eller olie
1 stang vanille eller vanillekorn efter smag
1 æg
4 mosede bananer
Chokoladestykker og evt. smeltet chokolade til overtræk.
Bland mel, bagepulver, kanel, salt, sukker og vanille i en skål. Pisk æg og fedstof sammen. Vend det i melblandingen. Mos bananerne, og tilsæt dem, sammen med hakket chokolade. De skal være helt mosede, så de er flydende.
Dejen hældes i en form – jeg bruger en brødform – og bages ved 180 grader, i 50-60 minutter.
Lad kagen køle af, og glasér den med chokolade.
Velbekomme 🙂
7 comments
mums mums,- mon tro om der også er sådan en af slagsen på påskebordet???????????
Uhh, det var da en god idé 🙂
Jeg kan anbefale hakkede nødder ovenpå glassuren. Yum!
Nammenam 🙂
Tak for en skøn opskrift! Hele familie blev glad, da den stod på bordet i eftermiddags 🙂
Hej Sarah. Det er jeg glad for at høre 🙂