Hvad man ikke gør….

…for at komme i medierne.

I dag studsede jeg over noget, på “Urban Elk”‘s Facebookside. Urban Elk, er et børnetøjsmærke, med stor succes. Tøjet er forholdsvis dyrt, med en pris på et par hundrede kroner, for en bodystocking.

“Urban Elk” søger børnemodeller. Det er meget specifikke størrelser de er ude efter, og kun fem børn.
Betaling?? …. tja, man får billederne på en cd samt et gavekort på 300 kr.

Jeg tænker bare…for 300 kr, kan man købe ét stykke tøj, og måske hvis man er heldig, en hagesmæk. Dette for, højst sansynligt, en hel dags arbejde. Der er masser af forældre der har svaret, og som rigtig gerne vil, og det er da fint. Jeg synes bare at “Urban Elk”, betaler en ret lav pris, for børnearbejde.

Nå, det var dagens sure undrende opstød.

8 comments
 1. godt set! Og jeg er helt enig! Synes faktisk generelt at det med børn i medierne er lidt… hmm… ja lidt forkert! medmindre at barnet har et brændende hjerte for samg, skuespil eller andet leg! Men børnemodeller det kan næsten kun gå galt (med få undtagelser!)…. Tror vist mes tat det så er for “mors skyld”

  1. Velkommen til min blog 🙂

   Jeg har det blandet med det. Vil gerne se billederne af tøjet, vist på “rigtige” børn, og ikke dukker. Synes dog godt at tøjfirmaer som Urban Elk, kunne finde børnene hos model bureauer, og ikke spise “almindelige” børn/forældre, af med et gavekort, der knap nok kan dække indkøb af det tøj, som ungerne har knoklet for at posere i.

   Skulle Spunken, brændende ha’ lyst til at agere børnemodel, må han da gerne det. Men det skal gå rigtigt for sig, også mht. betaling.

   Det med “for mors skyld”, synes jeg dog også der er meget af. Jeg ser dagligt på babyfora, mødre smække links op af deres unger, der er i Bilka katalog eller børnemagasiner. Tror ikke altid at det er børnenes ønske 😉

 2. Jeg kunne ikke være mere enig.

  Det er vel en forlængelse af den her tendens, hvor børnene bliver en forlængelse af moderen, et bevis på hvor tjekket hun er… Jaaaa, tænkes der, mit barn udstillet i trendy mærkevarer, DET er da noget der batter på “tjekkethedskontoen” -det bliver vel nærmest “løn” nok for moderen og derfor kan de slippe afsted med det… Tænker jeg 😉

  1. Velkommen til, Malene. Du var røget i mit spam-filter, så jeg har ikke set din kommentar før nu, desværre.

   Synes du har helt ret, mht. tjekkethed/sejhed. Hurra, mit barn har modetøj på, og nu kan JEG købe endnu mere modetøj, så man kan se hvor god en mor JEG er… suk. Jeg forstår det altså ikke.

 3. Hej, hej! Jeg kan sagtens se din pointe, og jeg synes måske også, det er lige lovlig kålhøgent af Urban Elk at kvittere med så undseelig en tak, men igen – folk hopper jo på den. På den anden side: Jeg synes, det er rigtig dejligt at få nogle professionelle studiebilleder af mine børn, endda i lækkert kluns. De er fede at have og gode at give væk. Og den slags ville jo være hundedyrt, hvis man selv skulle punge ud. Selvfølgelig skal det kun være, hvis børnene synes, det er sjovt. Mine unger (som i forskellige sammenhænge har været fotograferet til det blad, jeg arbejder på) synes, det er skægt, og hygger sig under den slags fotosessions, så det gør vi gerne igen. (I øvrigt er børn på modelbureauer også ‘helt almindelige’ børn med almindelige forældre og får ikke særlig meget for den slags opgaver).

  Mht. modetøj, ja, så er jeg én af dem, der går op i den slags – meget, endda. Det er ikke for at føle mig som en god mor eller blære mig; det er blot, fordi jeg elsker at se mine unger rende rundt i sødt og kært tøj og se dejlige ud. Om det er det ene eller andet mærke, om det er arvetøj, dyrt eller billigt, betyder ingenting – bare det ser sødt ud. Men jo, jeg går helt klart op i, hvad de har på.

  Nå, det var bare for at give et lidt andet syn på sagen. Men helt ærlig, UE kunne da i det mindste give et gavekort på en tusse (det koster dem jo ikke engang det halve i tøj!). 😉

  1. Hej Louise, og velkommen til 🙂

   Jeg kan sagtens se hvad du mener, mht. sødt og lækkert tøj. Man vil jo gerne sine små, det bedste, og det bedste kan af og til også være det dyreste mærketøj. Jeg tror jeg har fifty-fifty af H&M og “mærketøj” til Spunken, det vigtigste for mig er at kvaliteten er i orden, at det er pænt og gerne at det er økologisk.

   Men som du også fanger, så er det nok UE’s “børnearbejde” jeg stejler over, og så også lidt de mødre der udlever den modeldrøm de aldrig selv fik, gennem deres børn 🙂

   Du har ret i at det er skide dyrt til fotograf, så på den måde er det jo rigtignok penge sparet, til familiealbummet. Hi hi. Sådan havde jeg ikke lige set på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Shame on you!

Ok….det var så den første træning. Jeg kom hen til centeret, og mødtes med “bolighuset” (træneren Ilva). Jeg…
Læs mere
default_featured_image.jpg

Øv bøv

Jeg er også sløj nu. Jeg har hovedpine og er mat i sokkerne. Øv øv øv. Vi ligger…
Læs mere