Chili til kvalmen

Pyh, jeg har døjet med kvalme de sidste par dage. Det har vist nok noget at gøre med at Spunken nu er så langt nede i bækkenet, at han skubber og trykker “sjove” steder. Jeg drikker en masse vand, og husker mine måltider. Her om lidt vil jeg lave en skudefuld “chili con carne”, med masser af krydderier og chokolade. Sjovt nok, kan jeg sagtens overskue lige præcis den ret, måske fordi den er så kraftigt krydret. Spøjst.

Jeg følger ingen bestemt opskrift, men der er hakket oksekød, røde bønner, tomater, peberfrugter, majs,  løg, hvidløg, chili, røget paprika, spidskommen, almindelig paprika og kanel i. Så smager det af Mexico, synes jeg.
Retten blir’ serveret med ris, guacamole og creme fraiche.

10 comments
  1. Ingefær er godt mod kvalme. Har selv brugt det til når jeg har migræne, og kvalmen sætter ind. Hak ingefæren, kog noget vand og så hæld det over ingefæren i en kop. Smagen er lidt spids og lidt stærk, men ikke dårlig.

        1. He he. Yeps. Tror desværre ikke det vil hjælpe så meget lige nu, hvor det er mere “fysisk” kvalme og ikke hormonel. Men jeg har hørt rigtig mange 1. trimester gravide, være rigtig glade for ingefær til deres morgenkvalme 🙂

          Nu fik jeg lyst til at lave en gang thai snart, med masser af strimlet ingefær. Mmmm.

    1. I går brugte jeg en pakke kød med 400 gram, og jeg vil tro der røg 35 gram mørk 70% chokolade i. Jeg tilsætter den til slut, når tomater og væde er kogt næsten fra, så chokoladen tykner, farver og får retten til at dufte fantastisk.
      Derefter justerer jeg så med mere chili, for chokoladen kan godt dræbe noget af det stærke 🙂

    1. Det hjalp ikke så meget på kvalmen, men det var noget af det eneste jeg havde lyst til 🙂

      Chokolade er et fantastisk krydderi. Mmm. Er nødt til at lave chili con carne igen, snart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere