Suk og piv

Humøret er ikke i top.

I går havde jeg et dejligt besøg, af en dejlig kvinde. En masse snak, kaffe, kage og grin – toppet op med graviditetsmassage. Da hun var gået, kunne jeg mærke at der skete en masse “down under”. Resten af dagen, var der gang i plukkeveerne, det gjorde naller i lænden og jeg havde en optimistisk nisse i hjernen, der sagde “så er det snart”.

Vi gik i seng, og jeg lå vågen til klokken tre, og talte sammentrækningerne. Til sidst faldt jeg i søvn.
Nu er der ingenting. Kun det sædvanlige.

Jeg synes det er skide hårdt. Flere gange om dagen (op til ti gange er rekord), kommer der velmenende sms’er, mails eller chats, der spørger om det er nu. Jeg kan knap nok forlade computeren… “Føder du?”. Nej…desværre…kan jeg jo kun sige, og jeg kan ærlig talt ikke rigtig gøre noget for at sætte skub i tingene. Gid jeg kunne.
Det er klart at folk er nysgerrige, det er jeg jo også selv, hvis en veninde er højgravid. Det er nok bare kommet bag på mig, hvor mange jeg kender, der er interesserede 😉

Tankerne om at ønskefødslen, blir’ skiftet ud med ren hospital og igangsættelse, stikpiller, ve-drop og andre “lækkerier”, fylder mere og mere. Min angst for læger, som jeg ellers var kommet ret godt til livs, begynder at stikke sit grimme hovede frem igen.

I morgen skal jeg til jordemoder (mon jeg får lidt læsning med hjem?), og er spændt på hvad hun siger. Jeg håber at hun vil lave en hindeløsning (selv om det ikke er ofte de hjælper, men så føler jeg da at der er gjort noget), og at jeg så får en tid sidst i næste uge, hvis jeg ikke har født inden, til undersøgelse på Hvidovre.

Nu trækker jeg stikket ud et par timer. Slukker for Facebook, blog og måske telefon. Jeg kunne ta’ mig et langt bad, læse lidt i en bog eller forsøge at sove lidt mere.

Suk… og piv.

33 comments
 1. Min ven… Det ER ikke sjovt, I know. Når man bliver gravid, har man bare lyst til at skrige det ud til hele verden. Når man nærmer sig 41+0 har man nærmere lyst til at kravle ind i et lille mussehul og blive helt glemt, indtil den dejlige lille baby viser sit ansigt!

  Visse ting er dog helt sikkert:

  – Han kommer… lige om lidt!!
  – Der er INGEN, der synes du gør noget forkert eller tænker, at “nu må du da tage dig sammen og føde den unge” – vi er bare alle SÅ meget på din banehalvdel, at det forståeligt nok kan være hårdt at holde alle opdateret
  – Selvom du ikke får drømmefødsel, selvom du måske skal sættes igang, have vestimulerende drop osv., så kan fødslen sagtens blive en rigtig dejlig oplevelse. Og resultatet er under alle omstændigheder det hele værd.

  Held og lykke med dig. Og mig slipper du altså ikke for – jeg har en middag på højkant 🙂

 2. Øv da, og selvfølgelig vil I da gerne se den lille fyr, men han kommer jo ikke hurtigere fordi der spørges ind..og mon ikke I nok skal gøre opmærksom på at han er kommet…Håber du går i gang inden længe så du ikke behøver igangsættelse…God afslapning fra fjæsen og bloggen..;-D

  1. Det har du nemlig ret i. Jeg sender jo sms’er rundt, ringer og skriver til folk, når Spunken kommer til verden 🙂 Hi hi.

   Det har været skønt at trække stikket ud, og jeg tror sgu jeg gør det igen i morgen 😉

 3. Åh, jeg kan levende sætte mig ind i dine trængsler. Jeg havde termin i søndags og har også modtaget en milliard smser og opkald “Er du ved at føde”? også videre. Jeg sender positive vibes og krydsede fingre i din retning:)

 4. Therese, jeg kan godt forstå dig, selvom jeg ikke nåede til terminsdato. Mine forberedelser og tanker om fødsel gik også lidt i vasken, da jeg pludselig blev sat i gang.
  Du har gjort alt og mere til for at forberede dig – både på fødslen og på lægerne. Det vil være en skam, hvis det går til spilde i trælse tanker og bekymringer. Måske er det ikke så nemt lige nu, men prøv at tænke positive tanker, tænk på at spunken, som snart er ude hos jer (og ikke måden hvorpå). Alt det medicinske skal ikke overtage den utrolige følelelse du snart går i møde, nemlig at blive mor.

  1. Jeg håber, når det først går i gang, at jeg ikke kommer til at tænke så meget over alt det tekniske og medicinske. Men det er svært at skubbe tankerne væk lige nu.

   Uanset, så blir’ jeg mor – og dét glæder jeg mig noget så ufatteligt til!

   Ha en dejlig Sankt Hans, Fisker. Fejrer du det, når du nu bor i Spanien? Eller har de noget andet der minder om det?

   1. Nemlig, uanset hvad, så bliver du mor! Det er det absolut vigtigste i hele processen 🙂

    Her fejrer man kun Skt. Hans i Katalonien. Vi har dog helligdag i Madrid i dag, men det er noget Corpus Christi. Her er alt for varmt til det helt store, så vi flader bare ud 🙂

    Ha’ en rigtig god aften, søde Therese.

 5. Som nævnt tidligere kom min Spunk i 42+0. 2 dage før skete der også en del “down under” hos mig. Var slet ikke i tvivl om at han satte hovedet fast…. Så bare rolig, Spunken er på vej ud til jer.

 6. Åh ja husker tydeligt hvordan det var..at gå over tid er bare træls. Me han har det godt derinde og der er jo en grund til at han bliver der. Og så frabed jer tilspørgelser fra nær og fjern, det må man gerne;o) For hvis de er utålmodige, ja hvordan har du det så.. Og de skal jo nok få besked når tid er.

  Håber for dig jordemoder er hjælpsom med hindeløsning og spunk synes det er ved, at være tid.
  Kh Ulla

  1. Ja, det må man jo gerne…men jeg har bare så svært ved at sige fra, på den anden side, skal det jo læres før eller siden 😉

   Jeg satser på hindeløsning i morgen, så jeg ikke skal vente til efter weekenden.

   Ha en dejlig aften, Ulla.

 7. Og tro mig kære Therese, jeg fik en hospitalsfødsel første gang og alligevel husker jeg den som en god oplevelse, jeg fik jo min dejlige datter. Anden gang gik jeg 14 dage over tiden, men også det blev vendt til glæde, jeg fik jo min dejlige søn. Og jeg er enige med andre kommentatorer, du må gerne frabede dig forespørgsler, de må vente, til de hører fra dig, for lige pludselig er tiden inde . Knus 🙂

  1. Dejligt at læse, Lene. 14 dage over tid, pyha, men ja, du fik din dejlige søn i sidste ende. Det er jo det jeg skal fokusere på.

   Jeg må øve mig i at sige fra til folk!

   Kram til dig 🙂

 8. Øv er sgu helt ked af det på dine vegne. Håber du får lidt fred fra alle os som er nysgerrige og lidt mere tid til at nyde at du trods alt er gravid (som jo kun er i kort tid), den lille Spunk skal du nok nå at nyde når han først er kommet.

  Tænker på dig søde.

  1. Tak, søde du. Det hjalp at trække stikket lidt ud, og som så mange siger, så må jeg forsøge at sige fra, hvis det blir for meget.

   Kram til dig, og rigtig god aften.

 9. Hej Therese.
  Jeg år det helt skidt for uhhh hvor jeg kan huske det! Jeg gik nemlig også over tid og nåede faktisk at få tid til igangsættelse, men gik så heldigvis selv igang 41+5 🙂
  Til sidst slukkede jeg min telefon og det hjalp altså. Jeg var grædefærdig til sidst over alle de opkald, sms’er og uventede besøg også(!) Ej men altså, det blev bare for meget for mig til sidst og jeg meldte mig ud af verden et par dage, he he. Jeg blev nødt til at passe på mig selv jo 🙂
  Glæd dig, der venter dig virkelig den mest fantastiske oplevelse. Jeg er næsten helt misundelig 🙂 Den lille kommer når han er klar og indtil da må du passe på dig selv!

  Kh. Tina

  1. Tak for dine søde ord, Tina.
   Det lyder som om du havde det præcis som jeg har det nu. Pyh, det er ikke sjovt. Godt at du meldte dig ud af samfundet nogle dage, for jeg tror altså virkelig det er det eneste der virker – sammen med en spandfuld selvforkælelse.

 10. Uha kære Therese, harbjo selv lige været der, som du selv skriver. Det ér hårdt, men heldigvis venter det mest vidunderlige.

  Mange tanker og en håndfuld vestøv herfra.

 11. Han kommer ud, når tid er, og ender det med en igangsættelse, så kan det også gå godt. Jeg fødte min søn for 7 1/2 måned siden på Hvidovre efter at være blevet sat i gang. Jeg havde hørt og læst de skrækkeligste historier, men havde et fantastisk forløb. Fødslen blev sat i gang om morgenen, og han kom ud til os 12 timer senere. Den mest smukkeste, skønneste oplevelse. Så her på falderebet vil jeg egentlig bare ønske dig og jer det bedste og sige: Nyd det I har nu. Jeg håber, fødslen bliver en fantastisk og positiv oplevelse. Og glæd jer. Livet med et barn giver SÅ meget mening:-)

  De bedste hilsner og tanker
  Maria

  1. Åh, det er jeg glad for at høre, Maria. Jeg frygter virkelig det dér igangsættelse….vil ikke !!!! Men altså… Ud kommer han, på den ene eller anden måde, og det er jo præmien ! 🙂

 12. Søde Therese.

  Her er opskriften på hvordan man starter en fødsel:
  Spis god mad
  Tag et langt bad
  Stil dig med et ben på toiletttet, stik fingeren op og rod lidt rundt. Du kan ikke gøre skade, men kan irritere lidt dernede (homemade hindeløsning)
  Send kjærsten langt væk
  Gå tidligt i seng
  Og med fare for at være ekstremt upassende så stikker du hænderne under dynen og gir dig selv minimum 3 orgasmer.

  Næste dag skulle der gerne være gevinst.
  Det virkede i hvert fald for mig 🙂

  Ps: Hvornår er din terminsdato?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om