Nyt forsøg med madplan - CopenhagenDaily
11 In mad

Nyt forsøg med madplan

Vi kører på første uge med “Bitz og Holms madplan”, og indtil videre synes jeg at det er et hit. Vi er en dag bagud, så i dag skal vi ha gryderet med kartoffelsnask og rødbedesalat. Opskrifterne modererer jeg lidt, så der fx. ikke er blå ost i rødbederne, og ikke hasselnødder i kartowlerne (af hensyn til Kjærsten, som jeg gerne vil beholde nogle år endnu). Opskrifterne blir’ næsten halveret, men jeg synes der er meget lidt mad, hvis det er helt halvt. Jeg ammer, og Kjærsten har god appetit, så vi spiser vel en lille snas mere, end man “normalt” gør som en person, og der er så også lidt rester til min frokost dagen efter.

Nu dufter her af kraftig gryderet, med mørk øl og grove grøntsager. Jeg glæder mig.

Laver du mon madplan?

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Hannah Grant
  torsdag 13. oktober 2011 at 18:29

  Jeg har forsøgt mig med madplan og jeg synes bare at det er svært at skulle have handlet alt det rigtige ind og oven i det, så har man måske ikke lige lyst til det den dikterer.
  Meeeen, hvis det virker for en så er det jo super sejt – og desuden er det tit en god måde at prøve nogle nye ting på man under normale omstændigheder ikke ville ha’ forsøgt sig med. Jeg er spændt på hvordan det kommer til at gå for jer med det 🙂
  Hilsen Hannah

  • Reply
   Therese
   fredag 14. oktober 2011 at 20:41

   Hej Hannah, og velkommen til 🙂
   Det er en supergod måde at prøve nye ting, på synes jeg. Med tiden, kan det jo sagtens være at man vil nøjes med madplan mandag-onsdag eller lignende, og så ellers selv styre resten, men at vide præcis hvad der skal handles og laves, er dejligt befriende.

   I morgen skal vi ha ‘ risotte. Mmmm 🙂

 • Reply
  conny
  torsdag 13. oktober 2011 at 21:28

  Måske bruger jeg i princippet madplan…..
  I de sidste vel ca. næsten 26 år (siden der kom børn på banen) har jeg forsøgt. Det lykkedes en del, mens børnene var mindre og havde forskellige fritidsaktiviteter, hvor det var nødvendigt, at alt gik efter en plan – og lidt, da de var større, og vi aldrig rigtig vidste, om de kom eller ej. Da var det også godt at vide, hvad der var på menuen.
  Og nu, hvor vi bare er to, går det lidt på bedste beskub. Jeg savner lidt de der hektiske morgener, hvor alle skulle ud af døren, og hvert sekund talte. Nu ved jeg ikke altid, hvad jeg skal gøre om morgenen og ender med at komme for sent af sted.
  Held og lykke med planlægningen – det er en god ting at have som mål. Hvis ikke det lykkes, så er du jo et kreativt menneske, så deeeet….. 😉

  • Reply
   Therese
   fredag 14. oktober 2011 at 20:45

   Tak, for dine ord Conny. Det er sjovt at læse, som tiden ændrer sig, fra man har små børn til man igen er to på matriklen 🙂

   Kreativitet er en god ting, især når man fredag aften ikke orker at lave aftensmad, og ender med at få Kjærsten til at ta’ noget med på vej hjem fra arbejde 😉

 • Reply
  Ida
  fredag 14. oktober 2011 at 09:50

  jeg har taget tilløb flere gange, men det ender ofte med at det alligevel skrider. Når det fungerer er det super, for så får vi sund og lødig mad i stedet for de usunde take-out løsninger, der ofte rammer spisebordet, når vi glemmer at planlægge…

  • Reply
   Therese
   fredag 14. oktober 2011 at 20:47

   Præcis. Man sparer jo en masse penge på takeaway, samt impulskøb når man er nede mange gange om ugen, for at handle. Det er skredet to gange denne uge…men al begyndelse, er jo svær, eller noget 😉

 • Reply
  Erika
  fredag 14. oktober 2011 at 18:16

  Jeg har en ambition om at være sådan en, der laver madplan. I praksis er jeg bare ikke kommet længere end til tanken.

  Men kraftig gryderet med mørk øl og grønsager lyder godt nok lækkert!!!

  • Reply
   Therese
   fredag 14. oktober 2011 at 20:49

   Den var super lækker, den gryderet, Erika. Du finder opskriften på mit link i toppen. Jeg lavede den med okse, da jeg ikke kunne finde kalv 🙂

   • Reply
    Erika
    lørdag 15. oktober 2011 at 12:59

    Åh tak, den må prøves! 🙂

 • Reply
  Frederikke
  fredag 14. oktober 2011 at 20:09

  Madplan. Ja for fanden. I mange år nu. Jeg er total anal omkring alt sådan noget som faste sengetider og madplaner. Vi handler ind en gang om ugen. Lørdag morgen kl. 8 når Netto og Irma åbner, så står vi klar med indkøbsseddel og 2 friske drenge. Det fungerer så godt. Ingen ubehagelige overrasker, sjældent der skal købes ekstra i løbet af ugen og meget sjældent der kommer noget unødvendigt i vognen. Madplanen er ikke overordentlig varieret fra uge til uge, men sådan er det med to drenge i huset, hvor af den ene helt klart har en alder, der gør at der ikke må laves for meget om på det, der virker. Det er fint nok. 🙂

  • Reply
   Therese
   fredag 14. oktober 2011 at 20:51

   Kl 8, lørdag morgen? SHIIIT, Frederikke, det er da rocker tidligt 🙂 Ha ha. Spunk og jeg, er næsten ved at døø, når vi skal til yoga klokken 10 om morgenen, og derfor står op ved halv ni tiden 😉

   Men lyder som om I har styr på ugeplanen. Blir’ I aldrig trætte af de samme ting, eller hvordan? Blir’ der ændret lidt så det alligevel føles som noget nyt for de voksne, med grøntsager, tilbehør eller hvodan kringler I den?

  Leave a Reply