Sparemaren - CopenhagenDaily
4 In mad

Sparemaren

Vi bruger alt for mange penge, på mad, herhjemme. Nu har jeg taget tyren ved hornene, og lagt en plan. I hvert tilfælde for resten af måneden.
Der er hævet kontanter, og de SKAL række.

I går trillede jeg en tur til Rema 1000, som faktisk har ok meget økologi, og til billigere penge end mange andre steder. Der blev handlet for 400 kroner, og jeg slæbte poser og Fjällräv med hjem. Nu behøver jeg ikke handle foreløbigt.

Der er skrevet ugemenu, og lagt en strategi. Nu skal fryseren tømmes, og vi har jo faktisk ret så meget mad i den.

Den opmærksomme læser, kan se at gårsdagens menu, stod på Ossobuco. Jeg fik to store poser kød med hjem, fra Svigermor. “Hjemmegroede” Dexter-køer. Mums, hvor det smagte. Der er masser af rester, til i dag, så vi får et herremåltid, igen i dag.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Frederikke
  tirsdag 24. april 2012 at 19:00

  Vi har jo lavet madplaner og købt ind en gang om ugen i en del år efterhånden, – og jeg synes selv, at vi er blevet rigtig gode til det, således er det yderst sjældent at vi skal handle ind i løbet af ugen. Det gør virkelig en stor forskel på ens budget.
  Vi gør også meget det med at se, hvad vi har i fryseren og i fadeburet og så planlægger vi ud fra det. Her det sidste år har jeg også brugt efter krudt på ikke at smide så meget mad ud. En rest mandag, der måske ikke rækker til fire kan sagtens serveres onsdag med resten fra tirsdag.
  Det er en god følelse og jeg håber, at I sparer nogle penge 🙂

  • Reply
   Therese
   onsdag 25. april 2012 at 18:04

   Godt at høre, Frederikke. Det med ikke at smide så meget mad ud, er jeg også blevet opmærksom på. Især efter babyen er kommet ind i huset, og der er ret mange forskellige slags gnavegrønt og frugt. De blir’ jo hurtigt slatne, og istedet for så at smide en kvart stang selleri ud, og en pose gulerødder, forsøger jeg at få brugt det hele i supper og gryderetter.

   Indtil videre, er der købt ind for 700 kr, denne uge, og jeg er egentlig godt tilfreds, for det er mange af de store ting der er købt. Forhåbentlig kan vi nu klare os, ret længe.

 • Reply
  Figarine
  onsdag 25. april 2012 at 08:34

  Hej Therese
  Madplaner lyder jo gammeldags, ‘husmoder’agtigt og kedeligt – men det er min erfaring, at man sparer rigtigt meget tid, energi og penge !
  Jeg har lavet madplaner i mange år – et stort indkøb en gang om ugen og et lille indkøb med mælk, frugt og den slags midt på ugen. Det fungerede godt da børnene var små, og jeg kunne planlægge, hvornår der var tid til tidskrævende madlavning, og hvornår det skulle gå hurtigt. Desuden sparer man en masse tid og energi på ikke hele tiden at skulle tænke “hva’ skal vi ha’ at spise iaften ??”
  Nu hvor børnene er store og vi ikke altid spiser sammen, er det stadig en fordel.

  • Reply
   Therese
   onsdag 25. april 2012 at 18:06

   Hej Figarine.
   Tak for din kommentar. Ja, det lyder jo som du siger, lidt husmoderagtigt 🙂 Men som du skriver, så sparer man også tid og energi, når man ved at der er købt ind til en hel uges måltider.
   Det er interessant at høre, at du stadig planlægger, selv om børnene er store.

  Leave a Reply