17 år og 3 måneder

20120802-163514.jpg

Det er også en alder, må man sige. I dag blev Kattens sidste, og det er trist.

Samtidig er det også det rigtige. Hendes T4 tal (stofskifte) var igen forhøjede, samtidig med dehydrering, lettere blodmangel og en mave som vi ikke helt kunne finde ud af hvad der var galt med. Der kunne godt blive sat en behandling i gang, men jeg tog et valg. Hun skulle ikke igennem et større behandlingsforløb, en masse til dyrlæge, eller fortsætte som nu med at have sart mave der kun tålte én slags foder – det var hun for madglad til at acceptere, og at nægte en kat en reje, ja dét er svært.

Så sådan blev det. Katten sov stille ind, og bagefter blev der mærket på maven som var fortykket, selv efter 48 timer uden mad. Det ville være et spørgsmål om tid før hun igen blev syg.

Nu er her tomt. Jeg rydder hendes ting op, tømmer kattebakken en sidste gang og fælder flere tårer. Hun har været ved min side i halvdelen af mit liv. Det er hårdt.

Farvel til den bedste katteven jeg nogensinde kunne tænke mig. Må du drage til de evige tun-marker, og hygge dig.

 

20120802-163628.jpg

17 comments
 1. Øv hvor trist, det er da lige før jeg også sidder og fælder en tåre 🙁
  Men hun har da godt nok levet en flot langt liv må man sige! Og hvor er det dejligt at hører at hun altid har været hos dig 🙂

 2. 🙁 Trist og hårdt må det være at tage afsked med en, der har været så stor en del af dit halve liv. Flot dog, at hun er blevet så gammel. Hun har haft det godt hos dig.

 3. Sidder her og får tårer i øjnene. Kan selv tydeligt huske hvordan det var at tage den endelige beslutning, for 2 år siden, da min gamle ruhårede gravhund på 12 år blev meget syg. Han havde, nøjagtigt ligesom din kat altid været hos mig i mit voksne liv og var en meget stor del af mig, men et dårligt hjerte kan man ikke trylle væk, end ikke med intensiv behandling. Det var den sværeste beslutning jeg nogensinde har måttet træffe, men det eneste rigtige. I lang tid bagefter kunne jeg stadig “høre” ham tøffe rundt i huset, snorke og grynte fra sin faste plads i sofaen…….. Det var så underligt! De kærligste tanker herfra 🙂

 4. Medfølende tanker til dig….var selv igennem det samme med en kat omkring den alder for et år siden.. Det er meget, meget svært, men du har heldigvis din dejlige lille søn at kysse og kramme, og han får sikkert nogle ekstra kram i de kommende dage….

 5. Åhh hvor er det altså trist :'(
  Vi sagde selv farvel til vores første baby-mis i vinters. 9 år havde vi haft hende. Det er så forbandet trist. Og kan virkelig sætte mig ind i alle de tanker man får. Selv om det uden tvivl er det rigtige for jeres misser er det stadig tomt og rigtig trist.
  Sender jer en masse tanker.

  Knus

 6. Jeg føler jo inderligt med dig. Det er jo ikke så skrækkelig længe siden, jeg var der selv.

  18 år, og for dig lige ved, er lang tid, at have været med sin dejlige lille ven. Det er her stadig tomt uden Garbo, men man lærer at leve med det, og det hjælper at vide, at man tog den rigtige beslutning, og det synes jeg bestemt, du også har gjort. Vi må fryde os over, at have haft så dejlige venner og smukke var de begge to også. Kram og tanker til dig

 7. Kære Therese, hvor er det trist at erfare, at du har måttet tage afsked med din smukke kat. Jeg ville heller ikke kunne bære at fornægte hende lækkerbidskener, når hun holdt af god mad. Det ville være synd at lade hende leve af en ensformig kost resten af hendes levetid. Hvor må du have det forfærdeligt, nu hvor hun ikke er mere. Jeg er så ked af det på dine vegne. Men I haft mange gode år sammen. Hun har haft et godt liv hos dig. Mange knus til dig fra mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Skør Kat

Kære Doktor Dyregod Katten har lige spist en ordentlig bid solsikkerugbrød….er det normalt??
Læs mere

Før-juleri

Kransen hænger på døren, kalenderlys og adventskrans er klar. Nu må julen godt komme an. Man må sige…
Læs mere