2 In reklame

Lady marmalade

20130424-114947.jpg

Da jeg blev kontaktet om jeg kunne have lyst til at teste noget italiensk øko-marmelade, var det ikke svært at sige ja. Vi spiser ikke meget marmelade hjemme ved os, medmindre jeg selv tryller i køkkenet eller til jul hvor vi har marmelade til æbleskiverne.

En stor pakke ankom, med fem slags marmelade og en nøddecreme. Nu er jeg typen der ikke kan ha’ nutella i huset, for så blir’ den spist på to dage… Dette skete også med nøddecremen, som forsvandt som dug for solen – og hverken Kjærsten (som ikke kan tåle hasselnødder) eller Spunken nåede at smage… hi hi. Cremen var blød og smagte tydeligt af hasselnød og chokolade. Den vil gøre sig godt på et stykke lunt brød eller måske en pandekage. Mmm.

Firmaet er grundlagt, helt tilbage i 1922, hvor det startede med at producere honning. Det tiltaler mig at det er en så gammel virksomhed, som så har valgt stadig at holde deres produkter så naturlige som muligt. Man kan se og smage at produkterne er blevet behandlet nænsomt, og med de bedste ingredienser.

Der var følgende slags marmelade. Blåbær, hindbær, jordbær/skovjordbær og abrikos.

Hindbær er normalt en favorit, men denne var lidt underlig. Konsistensen var lidt melet, og der var ingen korn fra bærrene – så marmeladen var helt blendet. Slet ikke min smag, så den var hurtigt dømt ude.

Marmeladen er uden sukker, men sødet med æblekoncentrat. Derfor var nogle af marmeladerne en smule sure i det, men det gør ikke mig noget. Er man ude efter meget “sød med sød på”, er det måske ikke dette mærke man skal gå efter.

Abrikos og blåbær, var mine favoritter. Blåbærmarmeladen var tyk og med dejlig frisk blåbærsmag. Abrikosen, var lidt sødere end de andre, og med lækre stykker af frugt i. Spunken smagte den, og så ud til at synes om den. Nu er han ikke den store marmeladespiser, så jeg har endnu ikke lokket ham til at smage de andre.

Kjærsten udtalte at han syntes de var ret syrlige, men ellers ok. Jordbærvarianten var også lidt sjov i konsistensen, og lidt tynd. Den smagte dog af jordbær og jeg forestiller mig at den vil være god at bruge i lagkager da den ikke er så kvalmesød, men gir’ den friske jordbærsmag som godt modspil til en sød creme og flødeskum.

Så den endelige dom. Nøddecremen ville jeg købe igen – hvis den ikke satte sig på sidebenene… ha ha. Den kan klart anbefales, som et lækrere alternativ til Nutella.
Marmeladerne kunne jeg godt finde på at købe igen, men ikke dem med hindbær og jordbær. Har man et barn der er helt hysterisk med at der ikke må være kerner eller stykker af frugt, så er de vejen frem.

Du kan så vidt jeg har set, købe marmeladerne i Irma og Brugsen. Du kan også finde dem hos Urtekram. 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Karin - Abildjyden
  torsdag 25. april 2013 at 08:56

  Det er altid dejligt med nye tiltag på de økologiske hylder.
  Jeg har tidligere fået marmelader med blåbær der er for voldsom sødet, så det ikke kunne smages det var blåbær, måske skulle jeg prøve ovennævnte.
  Når jeg køber marmelade er det solbær eller abrikos, og ja, hindbær og nutella når børnebørnene kommer , de får det gerne med hjem, da de desværre ikke lige bor, så de selv kommer forbi.

  • Reply
   Therese
   tirsdag 30. april 2013 at 09:02

   Ja, jeg er bare heller ikke til når de blir for søde. Nutella til gengæld…. ha ha. Mmm 😉

  Leave a Reply