Hjemmelavet ketchup

Jeg kastede mig over at lave ketchup i dag. Spunken er riiigtig glad for “thåtjup”, og så er det fint at kunne tilbyde ham noget som ikke er proppet med sukker. Jeg kiggede i “Meyers mad til de mindste” og ændrede på forhold og krydderier. Jeg gjorde dog som ham og undlod at skrælle æblet, og fjerne kernerne i tomaterne, som mange andre opskrifter siger man skal.

ketchup3

Ingredienserne var som følger, og sådan lidt på slump men ca. :

500 gram modne tomater
1 æble
1 løg
2 fed hvidløg
2 dl æbleeddike
20 gram sukker (kan måske udlades men jeg syns’ det får smagen mere frem i tomaterne)
1 hel muskatnød (bare hel sammen med det andet)
2 korn allehånde
4 hele nelliker
2 blade salvie
1 håndfuld citrontimian
1 lille dusk rosmarin
En slat olivenolie

ketchup1

Før en tur i ovnen

ketchup-2Efter en tur i ovnen

Tomater, æble, hvidløg og løg, blev hakket groft. Sammen med de øvrige ingredienser, rød de i et ildfast fad og ind i ovnen ved 160 grader i en times tid.

ketchup4

Det blir’ ikke så rødt som almindelig ketchup. Måske man kan få en dybere rød farve med lidt tomatpure, men jeg går ikke så meget op i hvilken farve det har. 

Jeg fiskede de hårde krydderier ud, og blendede det hele sønder og sammen med min “Bamix”. Så kom jeg det på skoldede glas og satte det på køl.

Spunken har prøvesmagt det, og jeg tror det er godkendt. Næste gang skal jeg dog blende det lidt mere, så de friske krydderurter er helt “væk”, for ellers sidder de fast på hans tunge og han siger “aaaadr”…

 

2 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere