Fem kilometer er målet

solsikke

Jeg har downloadet en app, kridtet løbeskoene og startet “projekt lær at løbe 5 km”. Det går langsomt, men sikkert. Med fare for at jinxe projektet, tror jeg at det vil kunne lade sig gøre denne gang, så længe jeg følger programmet og lærer at trække vejret.

I går aftes, lagde jeg mig bag en “rigtig”-løber, og lurede hans teknik af. Ikke for lange skridt, afslappede skuldre og let bøjede knæ… godt han ikke så mig, for jeg har nok lignet en tosse. Ha ha.

Men her er ret pænt i villakvarteret om aftenen, og jeg har fundet ud af hvor jeg ca. skal løbe for ikke at skulle løbe ved store veje. I går løb jeg forbi nogle smukke solsikker – og stoppede naturligvis for at ta’ billeder af dem 😉

Nå men, håber at det lykkes med det dér løberi denne gang, og uden skader. Jeg skal dog ha’ nogle andre løbesko, så det skal årets fødselsdagsønske blir’ tilskud til et ordentligt par.

Synes du i øvrigt at der er langt mellem blogindlæggene, så følg mig på Instagram. Det passer mig rigtig fint at “mikroblogge” derinde, så der er alt fra havebilleder, madbilleder, videoer af Spunken og andet hverdagsdimseri.

 

6 comments
 1. Held og lykke med projekt “løb 5 km”.
  Jeg tror, det er en god ide at skifte mellem løb og gang i starten. Tilbage i gymnasiet lærte gymnastiklæreren os, at hvis man holder en bestemt puls (og jeg har glemt hvilken, men den var relativt lav), så kan man løbe i en uendelighed. Det har jeg holdt mig til lige siden, altså at prøve at holde så langsom en fart, at det ikke er svært at løbe. Med tiden har jeg så fået lyst til at prøve noget andet, fx hurtigt op ad bakker, hurtigt mellem to lygtepæle, eller bare lidt hurtigere end før. Et andet tip er at have forskellige ruter at skifte mellem, så det ikke bliver for rutinepræget.

  1. Det lyder smart det med pulsen. Kjærsten og jeg har talt om at splejse om et pulsbælte, vi kan køre sammen med Endomondo-appen. Smart, at kunne holde øje.

   Jeg skal ud igen i aften, og det er liiige før jeg glæder mig lidt 🙂

 2. Det lyder som et godt projekt. Jeg har lige afsluttet et 9-ugers program i dag. Det startede også med sådan noget gå 5 min – løb 1½ min – gå 4 min-osv.
  – Og i dag har jeg så løbet (helt uden pauser) 5 km på 28:59! Jeg håber at den app som du har fundet er lige så god.

  (Og så vil jeg anbefale at du svinger ind forbi en rigtig løbebutik og får tjekket dine sko, så du undgår skader)

  1. Ej hvor er du sej, Charlotte !

   I går da jeg løb, var jeg ved at døøøø synes jeg, og her dagen efter er jeg ømmere end nogensinde især i min venstre læg. Jeg tror jeg har løbet dumt, fordi det var så hårdt… Så ved jeg at jeg måske skal springe en dag over, de dage jeg er rigtig træt. Man lærer hele tiden 😉

  1. Jeg ville få spat af at løbe med en metronom, Simon, men man kan jo evt lave en playlist med sange der kun spiller 170-180 🙂

   Hmm, ved ikke hvor meget jeg tror på den forskning…men altså, det kan da godt være. Tror jeg hurtigt ville få ondt i knæene, hvis jeg løb i mine ballerinaer der er helt flade. På den anden side, sværger mange til barfodsløb, men er det ikke mest dem der har løbet fra før, og allerede har en god teknik?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

10 timer!

Jeg gik i seng klokken 22. Var bare så møgtræt. Havde sat vækkeuret til kvart i syv, og…
Læs mere