Preggers på den sunde måde - CopenhagenDaily
9 In gajolen/ mig

Preggers på den sunde måde

IMG_1449 Nå, mine kvabbaleser over at ha’ taget halvandet kilo på, er nu blevet hjulpet på vej af et for højt blodsukker. Jeg var til “sukkerbelastning” på Hvidovre i dag, og efter at ha drukket en flaske klamt sødt bodylotion, og så ventet 2 timer, fik jeg tallet 9.0.
Det er ca. halvandet tal højere end da jeg ventede Spunken, og var igennem samme omgang.

Shit! Jeg magter ikke en graviditet med sukkersyge udover det høje blodtryk, så NU skal noget gøres. Der går 4-5 uger inden jeg bli’r indkaldt til ny test, og indtil da vil jeg leve sundt og KUN spise snolder/is om fredagen….som jeg også prædiker for min søn. Det må sgu da for fanden kunne lade sig gøre.
Min “Lifesum” app, er sat i sving, og jeg vil holde mig på de anbefalede 2000 kcal, og tænke over hvad jeg spiser. Købe noget urtek*ssetilskud, drikke en masse te og ta’ gode madpakker med på arbejd.
….dog vil jeg allerede nu flage for at jeg i uge 26 spiser en ekstra is eller to (i Skagen), men til gengæld går lange ture hver dag!

Når det hér graviditet er ovre, vil jeg sgu ned på det dér antal kilo som “man” anbefaler at jeg bør veje. Hvis jeg om 2-3 år skal ha’ en “pastil” mere, så orker jeg ikke alt det hér palaver. Så er det sagt. Det kan uanset ikke være så svært at tabe 20 kg, vel?..

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Monica
  mandag 26. maj 2014 at 19:38

  Jeg kan forsikre dig, at den rigtige kost kan gøre en kæmpe forskel på sukkerbelastningen. I min første graviditet slog jeg ud med tallet 9,1 – og jeg spiste ikke sundt i den graviditet. Før denne graviditet var jeg gået i et forløb hos Frk. Skrump (klinik i Hellerup og ellers Skype-konsultationer og net-forum), for at få styr på mit helbred, min vægt og mit velbefindende. Og det virkede så hurtigt, at jeg faktisk trods massiv PCO og stofskifteproblemer blev gravid. Derfor har jeg så haft Frk. Skrump aka Majbritt med på sidelinjen her i anden graviditet, så da jeg blev indkaldt til sukkerbelastning, bad jeg hende om at sammensætte en “diæt” til mig, som stabiliserer blodsukkeret. Og det korte af det lange er, at jeg denne gang fik et tal, der hed 5,9, så jeg er helt sikker på, at det virkede, at jeg i de 14 dage op til droppede sukker stort set, levede med lavt andel kulhydrater (ikke uden men bare lavere end mange andre vil gøre), fokus på det sunde fedt (mandler eksempelvis) og protein. Det er den kost, min krop trives bedst på, må jeg sande … sådan en dag, hvor jeg har spist lidt for meget hvidt brød … summen af laster er nok konstant. Anyway – det blev en lang smøre. Jeg hepper på dig. Du kan godt klare det! I øvrigt har jeg også sådan et vægttabsprojekt i samme størrelsesorden som dig, jeg skal i gang med, når jeg er på den anden side af fødslen.

  • Reply
   Therese
   tirsdag 27. maj 2014 at 11:18

   Kender godt Frk. Skrump. Gik der selv for maaange år siden, da hun lå på Østerbro og hed noget andet 🙂

   Men da du slog ud med 9.1, hvad skete der så derefter? Blev du fulgt op af diætister eller hvad skete der?

   Jeg har fra i dag, lagt maden helt om, og håber på at 4-5 ugers ændring kan rette op på det. Har spist alt for dårligt, de første 17 uger. Lidt for meget søde sager, men frem for alt dum morgenmad, take-away frokost sandwich med hvidt brød og ikke haft lyst til nogle grøntsager overhovedet.
   Det sidste skal jeg stadig arbejde med, for jeg har virkelig ikke lyst til grønt…ydrk. Det plejer jeg ellers at ha’ det helt fint med, men denne graviditet er ret meget anderledes på min madlyst end den først.

   Så må vi heppe på hinanden, når vi skal til at tabe kiloene 😀

   • Reply
    Monica
    onsdag 28. maj 2014 at 10:30

    Jeg blev sendt hjem med et blodsukkerapparat, en tid hos en diætist (en ung mand og det var ingen succes, må jeg bare tilstå, så der sagde jeg fra!) og besked om at måle mit blodsukker hver morgen fastende og før og efter måltiderne. Jeg kom til tjek på sygehuset og et par ekstra scanninger for at tjekke, at babyen voksede “normalt”. Alt var fint. Mit blodsukker slog aldrig ud på den forkerte side udover til glucosebelastningen. Det var tilbage i 2008. Og den gang var man ret striks med, at hvis man først havde slået ud, så måtte man ikke gå over termin i frygt for, at barnet blev alt for stort. Så jeg fik min fødsel sat i gang dagen efter terminsdatoen. Efter fem dage fik jeg kejsersnit. En rigtig dårlig start på mit første bekendtskab med moderskabet. Derfor er jeg lettet over, at jeg denne gang klarede skærene.

    Var slet ikke klar over, at Majbritt og co. har arbejdet under andet navn? Jeg ved, hun har været ansat et sted tidligere – måske er det der, du har været? Anyway, så har hun en rigtig god tilgang til det for en som mig, der har brug for en støttepille.
    Og ja – vi skal sgu heppe på hinanden! HEP! 🙂

 • Reply
  Frederikke
  mandag 26. maj 2014 at 19:47

  Jeg hepper på dig. Jeg er sikker på, at du nok skal klare det 🙂

  • Reply
   Therese
   tirsdag 27. maj 2014 at 11:21

   Tak, søde du. Jeg kæmper og VIL klare det 🙂

 • Reply
  Mårmoar
  mandag 26. maj 2014 at 20:05

  Du skal nok klare det, du får den støtte og opbakning du skal have <3

 • Reply
  Marianne
  tirsdag 27. maj 2014 at 17:08

  Jeg hepper også på dig, Therese 🙂 – det skal nok blive godt!

  • Reply
   Therese
   torsdag 29. maj 2014 at 22:30

   Tusind tak 🙂 Jeg trænger til al den opbakning jeg kan få !

  Leave a Reply