2 In featured/ haven/ mad

Høsttid

tomater ketter

Der høstes i haven, og selv om æblerne i år ikke bli’r til noget, er der masser af chili, tomater, blomster og krydderurter. Jeg samler hvad jeg kan, når jeg har tid, og sylter, steger, bager, henkoger og hvad jeg ellers kan finde på.
Senest blev et halvt kg. tomater, forvandlet til en flaske hjemmelavet ketchup. Den smager lidt for sødt, så næste gang kommer der lidt mere syre i. Noget af mynten, blev også forvandlet til gele, men gad ikke at stivne, så nu venter jeg på at mynten vokser lidt mere så jeg kan give den et nyt skud. Spunken er nemlig også tosset med lammekød, så vi skal ha’ rigeligt med myntegele den kommende vinter.

chilli

Jeg ved endnu ikke hvad jeg skal stille op med alle de chilier vi har. Måske skal nogle af dem syltes, men for at være ærlig er jeg ikke så vild med chili – jeg synes bare de er pæne. Især de lilla, som ligner så skinnende auberginer. Nu er de dog ved at skifte farve til røde, så måske jeg skulle samle nogle af de lilla og sylte dem så vi har nogle i den kønne farve.

Det eneste jeg ærgrer mig over jeg ikke har i haven, er squash og græskar. Næste år vil jeg virkelig arbejde på at få det til at lykkes – der skal bygges dræbersneglefælder og både vandes og gødes godt 😉

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Catarina
  lørdag 13. september 2014 at 15:08

  da vi havde chili i have tørrede jeg dem og brugte dem i diverse retter hele vinteren. Det var super godt og meget let. 🙂
  Det er dejligt at I får så meget ud af haven og ikke mindst nyder at pusle i den. 🙂

  • Reply
   Therese
   mandag 15. september 2014 at 17:44

   Jeg synes de er så svage i smagen de lilla, så jeg ved ikke hvor meget de vil give som tørrede. Men det kan jo komme an på en prøve 🙂

  Leave a Reply