En weekend efter mit humør - CopenhagenDaily
6 In familien/ mig

En weekend efter mit humør

Fredag, frygtede jeg at weekenden ville ende i “øv”. Jeg vågnede med en puls på 96, alt for højt blodsukker og blodtryk. Kroppens måde at bede mig om at tage en slapper, så jeg lod solskinsfredag med mange kunder i butikken, være, og lukkede den ned hele dagen. Det var ikke en dårlig beslutning, for jeg sov en lur på næsten tre timer og tog den med ro lige indtil Spunken skulle hentes i børnehaven….

….

De få sætninger, var det eneste min ford*mte blog, gad at gemme efter at jeg havde lavet et LANGT blogindlæg, og derefter trykket udgiv. Jeg bandede bloggen langt væk, og har ikke rørt den med en ildtang siden lørdag formiddag.

MEN

Weekenden, HAR været enormt hyggelig.

fejedreng

Fredag da jeg hentede Spunken i børnehaven, tog vi hjem og brugte en god time i haven. Vores æbletræer har besluttet sig for ikke at levere ét eneste brugbart æble i år, så derfor falder alle æbler ned enten med ormehuller eller fulde af råd. Næste år skal der sættes ind mod de skadedyr der ødelægger dem, og jeg har læst at man skal sørge for at lokke de insektædende småfugle til haven, om vinteren. Der skal produceres en masse fuglemad mens jeg er på barsel 😉

morgenbord bloedkogt-aeg

Lørdag blev det store morgenmadsbord rullet ud. Tiden var til det, for både Kjærsten og Spunken sov stadig da jeg vågnede kvart i otte. Det blev Spunkens debut for at spise et helt blødkogt æg – stort for indtil nu har han kun villet spise røræg.
Jeg elsker når der er tid til andet end cheerios og en hurtig banan, så det at kunne lave et fad med flere slags frugt, kogte æg og “rigtig” kaffe, er ren luksus.

bling-blingSenere hentede drengene mårmor og jeg tog på arbejde. Mårmor skulle se efter Spunken lørdag aften, for Kjærsten og jeg skulle til fin middag på D’Angleterre. Jeg havde jo panikket en del over hvad jeg skulle ha’ på, men jeg klarede den i en sort blondenederdel, sort top og en bling-bling-jakke.

Mårmor havde en hyggelige aften, og både barn og hund holdt sig nogenlunde i den gode ende af humørskalaen. Det tog hende 2 godnathistorier, mange godnatsange og at tælle til 260 før han sov, enda puttet i mårmors seng… hi hi. Han sov sødt da vi kom hjem, og da han vågnede i morges, og kiggede på mit fjæs, var han ét stort smil. Det var ikke til at stå for, selv om klokken var virkelig lidt i forhold til hvad tid jeg kom i seng. Mårmor tilbød at sove på sofaen, og Kjærsten (som havde fået 2 vinmenuer til middagen, da jeg selv kun drak knap ét glas rødvin) havde vores dobbeltseng for sig selv.

Han fik lov til at sove dejligt længe, inden Spunken løb op på værelset klokken 10 for at “gi’ far en ordentlig kildetur”. Gnæk gnæk.

bordpynt

I dag har vi nusset rundt, set lidt tegnefilm, spist lidt mad, leget ovre i Fru Forstads have og hygget os. Mårmor er taget hjem, og i morgen er det igen hverdag. Det er min sidste uge i butikken, så de sidste dage bag disken skal inhaleres og huskes.  Samtidig pakker jeg så meget ned som muligt, så jeg kan gå forholdsvis hurtigt på barsel når nøglen drejes om på lørdag.

Madplanen for de næste to uger, er allerede lavet. Man kan se i mit valg af retter, at jeg satser på at have lidt mere tid og overskud når jeg ikke længere skal i butikken. Så skal der brases, syltes, bages og arbejdes i køkkenet så længe som muligt.

hundemaxJeg tror at ham her glæder sig til at madmor skal være hjemmegående i et lille års tid. Hi hi. 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Catarina
  søndag 21. september 2014 at 18:01

  Selvom starten på weekenden var lidt øv, så endte den jo med stjerne på toppen og hvor ser du bare godt ud i det sæt. 🙂
  Nyd søndagen og den sidste uge i butikken søde.

  • Reply
   Therese
   søndag 21. september 2014 at 20:44

   Tusind tak søde du 🙂 Rigtig god aften til dig !

 • Reply
  Deborah
  søndag 21. september 2014 at 20:09

  Godt, du endte med en god weekend. Efter min mening skulle det være sådan, at det var muligt at gå hjemme, hvis det var det man ville. Dejligt der kun er en uge tilbage. Håber den bliver god.

  • Reply
   Therese
   søndag 21. september 2014 at 20:43

   Hvad mener du med at det skulle være muligt at gå hjemme hvis man ville? graviditet er jo ikke en sygdom, og jeg har jo et arbejde der skal passes 🙂

 • Reply
  Abildjyden
  søndag 21. september 2014 at 22:06

  Hvilken udvikling din weekend tog, så vidunderligt.
  Og en meget smuk gravid kvinde, der var ude og blive forkælet på D’Angleterre, og nej, ingen løftet pegefinger omkring det enkelte glas rødvin. Da yngste kom hjem fra første lægebesøg jublede hun, mor du gjorde ikke noget forkert, det er ok med et glas rødvin til aftensmaden af og til. Jeg måtte jo sige at det var hver dag til aftensmaden jeg gjorde det, både under graviditeten og i perioden jeg ammede, og det havde hendes læge heldigvis også sagt var i orden, men nummer 2 glas, var ikke okay, så nej ingen løftede pegefingre 😉

  • Reply
   Therese
   mandag 22. september 2014 at 17:45

   Ja, hvad der startede skidt, endte rigtig godt 🙂

   Nej, det med rødvinen det er helt ok. Jeg husker da jeg var gravid med Spunken. Der sad jeg hos svigerfamilien juleaften, og jeg tror min svigermor kunne se at jeg var en smule træt. “Therese, jeg er læge og jeg siger det er ok at du ta’r dig et glas vin”. Så det gjorde jeg. Det nytår, drak jeg også et glas champagne, og jeg NØD det. Alt med måde.

  Leave a Reply