En lørdag i køkkenet, og noget om at holde hus

violer violer2

En lørdag fuld af sol, burde måske været blevet brugt i haven. Heldigvis har vi et hus med mange havedøre, så de fik lov til at stå piv-åbne, mens jeg lavede ting og sager i køkkenet.

Jeg har længe gået og kigget på de mange violer i haven, og tænkt på at forsøge at kandisere dem. De skulle bare dyppes i æggehvide og drysses med flormelis, derefter tørres et par timer i ovnen. Det gik faktisk meget godt, men slutresultatet var måske mere “lilla bussemænd”… Der er stadig violer derude, så næste gang prøver jeg opskriften med noget sukkersirup og citronsyre.

focaccia

Til aftensmad skulle vi ha’ lammedeller, bønnesalat og et friskbagt focaccia. Der er ved at komme krudt i krydderurterne udenfor, så jeg glædede mig til frisk mynte og rosmarin. Sidstnævnte er dog blevet lidt frostskadet, så hvis den ikke kommer sig må jeg nok købe en ny. Nu må vi se.
Lammedellerne blev et hit, og opskriften var i korte træk;

400 gram hakket lammekød
1 æg
1 hakket forårsløg (eller løg)
1 fed hvidløg, knust
1 lille håndfuld mynte
Salt og peber
Det hele røres, og steges ved god varme i smør eller olivenolie.

Prøv dem, de er så lækre. De falder fra hinanden lige når man begynder at stege dem, men så samler de sig igen.

kagedreng

Det var jo lørdag, så jeg tænkte vi også skulle ha’ en lille kage. Spunken slikkede piskeriset, og var god tilfreds med resultatet. Han sagde enda at det havde været hårdt at spise al den kage.

Meget mere nåede jeg ikke i går. Der blev støvsuget og vasket lidt tøj, men jeg synes godtnok jeg altid er bagud. Med et hus på 213 kvm, er der nok at gøre – og fra før er vi alle fire (fem med hund), nogle rodehoveder.
Når jeg kigger på Instagram, kan jeg godt blive lidt misundelig på alle dem der kan holde et familieliv med små børn, i små fine æsker og snorlige linjer. Sådan er vi ikke, men vi har alligevel et hjem som alle synes er hyggeligt. Måske har vi også bedre immunforsvar med det ekstra støv der ligger på fejelister og i vindueskarme … det tror jeg på 😉

5 comments
  1. Når du kikker på instagram, så ser du kun en lille flig af folks verden og der skal du bare tænke på at, bag kameraet er alt kaos. Folk viser kun deres pæne sider frem.

  2. Jeg er fuldstændig enig med både Catarina og Mette.
    Jeg fik en sætning med mig, jeg bruger, hvis jeg står over for en person,eller noget den person viser frem, som for mig virker helt uopnåelig, og ordene er
    Alle skal jo s…. (bommelom)
    Så jeg er ikke flov over at indrømme der ikke var/er hjemmebagte hveder her hos mig i denne weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Lørdagens menu

Vand Paraghurt Vand …. Gæt hvad lørdagen står på … Det startede i går eftermiddags men kunne holdes…
Læs mere