Bageglad med børn i køkkenet

skaertoft-2Dette indlæg er skrevet i samarbejde med Lahme Kommunikation og Irma. Holdningerne er dog helt mine egne (og mødregruppen der smagte på sagerne).

For nogle uger siden, blev jeg inviteret til et eftermiddagsarrangement hos de søde piger hos Lahme. Jeg hankede op i mig selv og Gajolen, og tog afsted for at høre om de nye bageblandinger fra Skærtoft Mølle.

Bageblandingerne er lavet i samarbejde med Irma, og forhandles der. Naturligvis er det øko med øko på, og Skærtoft mølles fine kvalitet.
Mere kan I læse her, så jeg ikke forvilder mig ud i en længere forklaring om næringsstofferne i kimen og andet jeg egentlig ikke ved enormt meget om.

skaertoft-3

Hjemme i eget køkken, har jeg prøvet fire af blandingerne nu. Jeg har endnu ikke kastet mig ud i rugbrød, men tænker det må blive snart. Mangler dog en form der passer til opskriften.

Mødregruppen blev brugt som testkaniner til “Høstboller” og “Citronfuldmåne”. Sidstnævnte blev dog med appelsin, da undertegnede ikke havde citroner. Det kan varmt anbefales.
Spunken synes at kageblandingerne er et hit – især når det er dej der skal slikkes af piskeriset. Det er også nemt at ha’ børn med i køkkenet, med de her blandinger. Der skal ikke måles op med forskellige typer mel, så barnet kan faktisk være med til næsten hele processen og når det bli’r større måske også selv lave det hele (naturligvis med hjælp til den varme ovn).

skaertoft-1

Man kan diskutere om det er en kageblanding, når man selv skal tilsætte fedtstof, citroner, bagepulver og æg.. Dog skal man se det som en nem måde at have en kage med godt mel og god smag. Det er nemlig ikke muligt at lave en lækker kageblanding, af god kvalitet, med hel-æg-pulver, pulveriserede fedtstoffer og den slags. Skulle man lave det, ville Skærtoft Mølle ikke stå bag, og det kan jeg godt forstå.
For mig bli’r det langt mere overskueligt at bage brød og kager, med sådan en pose.

Små justeringer har dog været nødvendigt, eller vil være nødvendigt næste gang. Enten er jeg ikke gode venner med mit nye komfur endnu, men a l l e blandinger skal have langt mindre end der står på pakken. Selv om jeg bruger samme størrelse springform eller laver bollerne i samme antal som der står dejen skal deles i.
Kagen skulle ha’ 1 time. Det fik chokoladekagen, med det resultat at jeg måtte skære hele siden af den, da det var sort. Jeg prøvede med appelsinmånen, og den fik vel omkring 40 minutter.
Bollerne det samme. De ville blive skønne hvis de fik 5-7 minutter mindre, og stadig udvikle det lækre, karamelliserede crunch på toppen. Så vær obs på dit bagværk når det er i ovnen.

Bolledejen var i øvrigt skøn at arbejde med. Den blev æltet med lidt ekstra vand, som der står bag på pakken man kan hvis man har god tid. Derefter koldthævede den i køleskabet natten over, inden den blev formet til boller og bagt. Nemt, lækkert og med en skøn smag af surdej.

Alt i alt. Det er dejligt at man kan få denne slags blandinger i Irma. Jeg er fan, og kommer bestemt til at købe dem fremover.

skaertoft-irma

5 comments
 1. Hm, det må prøves, er ellers ikke fan af blandinger, men at man selv skal tilsætte ting er er stort plus.
  Har selv eksperimenteret med at bruge bagetermometer i bagværk, så jeg også kan bage i fremmede ovne og resultatet bliver som jeg vil have det hver gang, for der er STOR forskel på ovne.

  1. Det er nemlig virkelig stor forskel på ovne, men det kommer bag på mig at der er SÅ meget spræl i den nye ovn. Smart med bagetermometer. Hvilken temperatur er det så færdigt ved?

  1. Ja, både og. Jeg har kun granitbordplade på en lille bid på 1 meter. Det er bagepladen, og der er det ok. Da jeg i den gamle lejlighed havde granit over det hele, var jeg lidt træt af det. Det bli’r for hårdt at se på synes jeg, og man skal passe pladen med stenolie for at den ikke bliver fuld af skjolder – og der må ikke komme opvaskemiddel på, for så blir den grim.
   Men som bageunderlag er det på toppen.

 2. Jeg har endnu ikke hoppet på Skærtoft Mølle produkterne, men de står ofte og råber på mig, når jeg er i Kvickly, og her er det så uden Irma logoet 🙂
  Det frister at springe ud i det, der er altså dage, hvor de halvfabrikata er vidunderlig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere