2 In featured/ jul

Når en peberkagebager

De fleste kender vel sangen “Når en peberkagebager” fra “Dyrene i Hakkebakkeskoven”. Den har jeg hørt tusind gange, på kasettebånd, da jeg var barn. Dengang var den dog på norsk, og det skulle ikke undre mig at min mor har kasettebåndet et sted endnu 🙂

dejspiser kageruller

For en uges tid siden, bagte drengene og jeg peberkager. Opskriften er som altid “Camilla Plums”, og det er den samme opskrift som jeg bruger til pebernødder. Jeg tilføjer revet appelsinskal fra en hel appelsin, det gi’r lige et lille ekstra pift til de krydrede kager. Opskriften er fuld af krydderier, fløde, smør og andet julegodt. Det er ikke en peberkage for de smagsforskrækkede i hvertfald.

Drengene fik selv lov til at rulle kagedejen ud (med lidt hjælp til Gajolen), og bruge de forskellige udstikkere. Kagerne blev lagt på en bageplade og bagt til de var gyldne og lækre. Drengene skulle egentlig også dekorere dem, men det er vi ikke nået til endnu. Til gengæld fik de spist en god portion dej – det er en del af traditionen.

Når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker 
tar han først en stekegryte og en kilo margarin. 
Oppi gryta smelter smøret, 
og det neste han må gjøre 
er å røre sammen smøret og en kilo med farin. 
– farin er det samme som sukker !

Og mens smør og sukker skummer 
tar han åtte eggeplommer 
som han rører rundt i gryta med en kilo hvetemjøl 
og til slutt i gryta slepper han 
en liten teskje pepper 
og så rører man omkring og legger deigen på ei fjøl !

 

nar-en-peberkagebager

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Karin
  tirsdag 13. december 2016 at 07:04

  Dejlig hyggestund. Disse stunder skal der være plads, altså at bage med børnene, og op til jul, så er det med at finde opskrifter der passer til sæsonen.
  Dejlige billeder fra dagen.

 • Reply
  www.skøreliv.dk
  tirsdag 13. december 2016 at 07:36

  Dejen SKAL spises, det er en del af hyggen! ❤️

 • Leave a Reply