I denne søde juletid, er det svært ikke at være en smule glad i maven
2 In featured/ jul

I denne søde juletid

Vi juler, en smule, efterhånden. I denne søde juletid – men endnu uden særlig meget sødt. Jeg har bagt brunkager og gjort pebernøddedejen klar. Forleden bagte drengene peberkager, der nu ligger upyntede i en dåse. De skal pyntes i weekenden med alt hvad der findes af glasur og pyntedimserier.

Julekalenderen er i år “Nissebanden i Grønland”. Til at starte med gad drengene ikke at se den, men nu hjælper det lidt på det. Spunken er dog mere til “Ludvig og Julemanden”, og er meget begejstret for spøgelserne – for “Spøgelser har ikke noget blod!”…..

klatre-niss

Forleden ville vi ha købt vores juletræ, men træerne var endnu ikke pakket ud. Nu venter vi til lørdag, og det er nok også meget godt. Så kan jeg nå at rydde klar i stuen inden da.

Dagene går med institution for drengene, arbejde for Gemalen og en kombination af webshop, hjem og dygtiggørelse online. Jeg har flere tanker for 2017, men er ikke helt klar til at dele det med verden endnu. Drengene er så store nu at jeg er begyndt at få lidt mere energi til nye projekter – nu skal Gajolen bare begynde at sove lidt bedre om natten, så er den ved at være helt optimal på overskuddet.

julehyggelys

Drengene er så søde her i juletiden. Hver morgen løber de ned og ser hvad Nissen har fundet på. I dag havde han stjålet en masse mariekiks og lagt dem rundt hele sit hjem – for Spunken glemte at gi’ ham mad i går, så det er jo klart Nissen var sulten. Måske Spunken husker det i aften, for han er lidt nervøs for hvilken slags ballade Nissen kan finde på at lave.

Vi skal holde jul herhjemme igen i år. Gemalen, drengene, mårmoar og jeg. Stille og fredeligt, lige som jeg holder af. Måske skal vi i kirke i år, for Spunken har et par gange spurgt ind til det. Det passer mig glimrende, for i min tid som kirkesanger blev det en tradition med julegudstjeneste.

Snart kommer Gemalen og Gajolen hjem. De har været til læge, for det var tid til 2 års undersøgelse og et stik i låret. Nu krydser jeg fingre for at vi slipper for en masse feber og feberkramper, og at vi i stedet kan hygge os resten af ugen og være glade for at vi er “med” på vaccinedækning af begge drenge.
lille-niss

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Karin
  onsdag 7. december 2016 at 19:17

  Dejligt i hygger jer her i den søde juletid, det er hjerternes/børnenes fest.
  Blev lidt “rundforvirret” mht. den vaccine Gajolen lige har fået, da Otto kun blev målt og vejet, så fangede lige yngstedatteren der forklarede omkring hepatitis vaccinen. Den var ikke med i Otto´s program, ved Frida´s var det et tilvalg, og her sprang yngstedatteren til, da hun selv stod og skulle finde den store pengepung frem inden hun skulle studere i Rumænien. Der må så være forskel på vaccinationsprogrammerne i de forskellige regioner. Krydser fingre for i slipper for feber/feberkrampe.
  Det bliver spændende om Nissen ikke behøver at gå i kiksene igen i nat 🙂

 • Reply
  Catarina
  fredag 9. december 2016 at 21:43

  Dejligt at I nyder decembers glæder og ikke mindst har tid til at sidde sammen og se julekalendere. Det var noget af det jeg altid nød da vi havde børn i den alder. 😀

 • Leave a Reply