Påskeaktiviteter med børn – Den blå planet

Påskeaktiviteter med børn

Den blå planet

Nu sidder vi i stuen med Ramasjang på skærmen. Tre trætte typer, en med legetøj fra souvenirbutikken, en med en pude under hovedet og en med en stærk kop kaffe.

I dag har vi været på udflugt, drengene og jeg. Sådan en påskeferie kan nemlig godt føles lidt lang, når man ikke har nogle ferieplaner.

Vi gik ned til Vanløse og nuppede metroen til Kastrup. Derfra var det en kort gåtur hen til “Den blå planet”. Jeg havde været så smart at købe billetter hjemmefra, så vi slap for den kø der allerede var bygget op ti minutter efter åbningstid.

Man kommer ind i et stort rum, med flere “fingre” ud. Der er tydeligt mærket hvilke områder der kunne udforskes.

Hammerhajer og lummer regnskov

Spunken havde glædet sig til at se hammerhajen, så efter en hurtig runde med “de kedelige brune fisk”, gik vi hen mod hajerne. Hold da fast der var flot. Store rokker og kæmpestore hajer svømmede rundt i det store akvarie. Ligesom hos isbjørnene i Zoo, var der en tunnel man kunne gå i. Her svømmede hajerne over hovederne på os. Begge drenge sad længe og kiggede.

En tur i regnskovsafdelingen, skulle også til. Den er ikke stor, men fin og overskuelig. Lidt sommerfugle flaksede rundt, fugle pippede og der var flere bassiner derinde med alt fra piratfisk til kæmpestore fisk (som jeg ikke kan finde navnene på da jeg ikke kan se en arts-oversigt på deres website). Men det var en fed regnskovsafdeling, hvor man også kunne gå nedenunder og se de store fisk under vandet.

Find Dory

Det store tropiske akvarie fuld af klovnefisk og andre let genkendelige fisk (hvis man kender Nemo filmene), var også et hit. Den ene fisk efter den anden, svømmede forbi Gajolen som pegede og lo. På dette tidspunkt var Spunken en smule træt af det hele. Vi havde ellers fået klemt en tur i noget børneteater ind, med hammerhajen “Hik”. Det var mest til børn i alderen 3-5 år vil jeg mene, men rigtig fint og hyggeligt. Forestillingen varede ti-femten minutter.

Madpakke hjemmefra

Vi havde købt lidt pølsehorn med, i tilfælde det ikke var til at få mad derude. Det var godt tænkt, for der manglede barnestole i restauranten. Vi ville gerne ha’ smagt deres “Fish’n’chips” med den smukke udsigt over Øresund. Det blev ikke i denne omgang, desværre.

Ved siden af restauranten er der et stort lokale med bænke og borde. Her kan man spise sin medbragte mad. En smule klaustrofobisk, for der er ingen vinduer og meget sparsomt lys. Man vil vist gerne lokke folk over i Meyers beværtning 😉

Spunken og jeg har snakket om hvor mange stjerner vi vil gi’ “Den blå planet” og er endt på fire stjerner ud af seks. Der er plads til forbedring, men alt i alt var det en rigtig god dag.

 

1 comments
  1. Dejlig oplevelse for jer. Har set påsken har været krydret med mange flere udflugter, det er dejligt for jer.
    God ide mht. stjerner, en god måde for børnene at lærer at vurdere, allerede at kunne sortere skidt fra kanel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Skræmmende!

Med noget af den nærmeste familie, lige udskrevet fra hjemme-karantæne, efter at være inficeret med svineinluenzaen, har jeg…
Læs mere