Første dag på fritidshjem er gået over al forventning
2 In featured/ spunken

Klar parat SFO-start

Maj er startet og Spunken har sagt farvel til børnehaven og hej til SFO’en. Han startede mandag, hvor resten af skolen var lukket. Det var kun de nye børn der derfor havde tid og plads til at undersøge “fritten”.

Spunken er startet på den største afdeling ud af 3. De er 47 børn (98 i alt) der er startet og de vil senere blive delt op i to klasser – de kommende 0. klasser.

Første dag gik så fint. Spunken legede med sin gode ven V, og da de skulle deles op i grupper gik han fint ind sammen med de andre. Spunken og V er ikke i samme gruppe, så medmindre de rykker lidt rundt henad vejen, er det ikke sikkert de kommer til at gå i klasse sammen. Men mon ikke det går. De får hurtigt nye relationer, og Spunken har allerede talt om andre børn fra gruppen.

Efter grupperne var der igen leg, og så skulle de spise madpakker. Der gik jeg en tur i Føtex så han kunne få et par timer alene. Det var gået så fint, og han var i fuld sving med legen da jeg kom tilbage. Faktisk var de så svære at hive med hjem igen, Spunken og V, så vi blev siddende på legepladsen og frit-pædagogerne hentede os en kande kaffe og sad og fik en kop med os.


I går var dag nummer 2. Første “rigtige” dag.

Da skulle Spunken afleveres på en anden afdeling, sammen med de 97 andre børn. Der morgenåbner de, og klokken 9.30 går de så ud på egne afdelinger. Det gik også fint, og da jeg kom tilbage klokken 15.30 kom han løbende ud af døren sammen med W som han kender fra børnehaven. Hun var hans første kææææreste og hun startede i fritten sidste år. Nu har de fundet hinanden igen, og det er da ret hyggeligt at de stadig kan sammen.

Jeg havde taget Gajolen med, og kunne hurtigt konstatere at jeg fremover må hente Spunken f ø r s t for ellers er det umuligt at få dem med hjem. Gajolen var helt klar til at flytte ind på fritidshjemmet, og fik lov til at hilse og røre ved “Mussekaj” som er et af frittens kæledyr.

Det her SFO-kommer til at blive godt kan jeg mærke. Rammerne er gode, de voksne er virkelig søde og Spunken er glad.

Nu har han en hjemmedag. Han er hårdt ramt af allergi, så nu håber jeg at en hjemmedag kan slå eksem og hoste væk så han er klar til fritten igen i morgen.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Karin
  onsdag 3. maj 2017 at 13:37

  Det er nyt for mig, børnene begynder før 1. august i SFO. Fik en reaktion fyldt med fordomme, da jeg så læste her, blev flere af fordommene nedtonet. Dog kan den om kommunen lige laver en besparelse et par mdr. ikke nedtonet.
  Heldigvis går det godt, det glæder mig, og alle mine fordomme er jo kun en voksen ting, børnene dementere dem som regel.

 • Reply
  Catarina
  lørdag 20. maj 2017 at 19:47

  Hold da op, jeg var ikke klar over at børn startere i SOF før end de kommer i skole, er det noget nyt og er det betinget af hvornår de er født?
  Hvor er det dejligt at både du og spunken er positive over de nye “udfordringer” og det nye er jo også spændende. Jeg kan huske at de sidste måneder i børnehaven for Chr. var lidt lange, da han og de andre gamle, var klar til at skifte børnehaven ud med skolen 😀

 • Leave a Reply