Tirsdagstippet #9

Dette indlæg indeholder affiliatelinks

Der skulle gå over en måned, uden tirsdagens samling af tips. Det beklager jeg. Der har været meget at se til med børnehave-slut, vuggestue-ryk, SFO-start og livet generelt. Nu er vi ved at finde en hverdag igen, så der er ingen grund til ikke at vende tilbage til bloggen. Det afstresser faktisk en smule at sidde her med min laptop på skødet og skrive.

Den sidste uge har stået i havens tegn, så det vil denne uges liste nok vise 🙂

Tirsdagstippet #9

Ugens blogs

Claus Dalby – Jeg har nok linket til ham et par gange før, men Claus Dalby er ikke til at komme udenom. Jeg kigger ofte forbi hans blog, når jeg skal ha’ inspiration til haven. Jeg ville ønske jeg havde hans blik til at få ting til at se smukt og romantisk ud, men ofte ender staudebedet med at rode…men hvor der er vilje er der vej.

Sara Bäckmo – En svensk blogger som jeg ikke har fulgt så længe. Sara er journalist og forfatter, og skriver godt og informativt om havelivet. Bloggen er også fuld af lækre billeder, som jeg sætter stor pris på når jeg læser om haver. De små “blogspot” billeder, gør det ikke helt for mig, må jeg sige, og jeg ender med at frasortere ellers gode blogs fordi billederne ikke er inspirerende nok.

Ugens bog

Julia Lahme har begået en smuk bog. Forleden var jeg inviteret til event hos Lahme Kommunikation, hvor Julia fortalte om bogen. “Kolonihaveliv” hedder den, og handler om forskellige kolonihaver. 16 helt forskellige haver er besøgt. Billederne i bogen er så smukke, og man får næsten lyst til selv at få 200 kvm dansk historie, med flagstang osv.
Som bonus info, kan jeg fortælle at alle de viste kolonihaver, er fundet ved hjælp af Instagram. Diverse # er blevet undersøgt og efter grundig research fandt Julia frem til 15 dejlige steder. Det 16. sted er naturligvis hendes egen kolonihave, der startede hele forelskelsen og grundlagde idéen om bogen.

Ugens havedims-shoppe-tip

Den finurligeHokus Krokus har mange sjove ting. Fine foderbræt, smarte dimser til haven og udsmykning.

Den praktiske – Mangler du knolde, frø, roser eller lignende så er Plantetorvet et helt ok “supermarked” til den slags. De har lidt af hvert, men ikke så mange specialiteter. Mangler du sjældne planter og sjove frø, så er det derimod ——>

Camilla Plum – Her finder du de finurlige ting. Sjældne planter, flerårige grøntsager og andet godt. Der er alt hvad hjertet begærer af syltetilbehør, fermenteringsdims og hævekurve. Fuglebjerggaard har det hele. Jeg har handlet meget hos dem, men man skal væbne sig med tålmodighed da fragt ikke er deres spidskompetence. Fragt er dyrt, og sendt med Post Nord. Man kan håbe på at de snart tilbyder GLS eller DAO.

Ugens hausfrautip

Sprukne fingre er mit store haveproblem. Nu ser det dog ud som om jeg har fundet en løsning. Urtekram har en bøtte med ren “Shea butter” og hver aften tar jeg en stor klat og smører på siden af især pegefingrene. De små revner bli’r blødere, og det skidt og snavs der er kommet derned forsvinder. Kan varmt anbefales.
Der står også at den er glimrende som kur til tørre hårspidser eller på sprukne hæle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om