Efter spejderlejren

2 delinger
2
0
0

Efter spejderlejren…

Spejderen kom hjem en dag tidligere. Det havde regnet så meget, at nogle af teltene var oversvømmet lørdag eftermiddag. Efter halvanden times te ved et overdækket område, trak spejderlederen stikket. Det var ikke forsvarligt at lade ungerne sove en nat i våde og fugtige telte.
Jeg er glad for hendes beslutning, for da Spunken kom hjem lørdag aften, var han gennemblødt fra inderst til yderst. Han krøllede sig sammen på stolen mens jeg fandt tørt tøj frem, smågræd og sagde. “Det var koldt i dag men vi havde det SJOVT”.

Spejderlejren var en succes. De har lavet sværd, ledt efter prinsesser, trasket rundt i skoven og hoppet i vandpytter. Spist bålmad og hørt historier. Spunken har lært en pige at kende, som var ældre end ham. Han har talt meget om hende efterfølgende og glæder sig til at se hende igen.

Var det for tidligt?

Jeg har fået forskellig feedback på Spunkens spejderlejr. Nogle synes det er sejt at han i en alder af 6 år, gerne vil afsted på to overnatninger. Andre har trukket lidt på det, og tydeligvis haft lyst til at sige de synes det er for tidligt. Men hvornår ved man om ens barn er klar til den slags?

Spunken har håndteret skolestart og forløbet helt fra første maj så uendelig godt. Han trives, og er stærk socialt. Han er ikke en populær dreng, heller ikke en upopulær dreng. Han er lige dér i midten, hvor det er godt at være. En medløber, en dreng de andre kommer til. Vellidt af både drenge og piger. Det jeg mener, er at jeg ikke har været bekymret omkring at han skulle være væk fra os et par dage.

Hans egen bekymring har primært været om vi kunne skjule hans “godnatbukser”. Han sover med bukseble om natten, som 20-30% af andre drenge på hans alder. Det synes han er flovt, så derfor lavede vi en fin aftale med spejderlederen om at den voksne tilknyttet Spunkens telt, ville hjælpe ham om aftenen så han diskret kunne ta’ sin “godnatbuks” på, og natbukserne udover. Det gik helt fint, fortalte Spunken selv efterfølgende.

Næste gang skal de afsted på hyttetur. Det er vist i Oktober. Der vil han også meget gerne med. Regnen har ikke knækket ham, og næste gang husker jeg at gi’ ham alt det varme tøj på ved afgang. For han skifter nok ikke tøj men ta’r det samme sæt på næste morgen når han vågner 😉

 

2 delinger
3 comments
  1. Så længe han gerne vil af sted, ser jeg overhovedet ingen problemer i, at han skal være væk nogle dage. Det er da bare en fordel, og de lærer så meget, både socialt og “teknisk” i spejderarbejdet. Min yngste havde noget hjemve, men efter hver lejr fik vi at vide, at det havde bare været den bedste lejr. På et tidspunkt spurgte jeg lidt bekymret til den ældste i forbindelse med et eller andet arrangement, hvor jeg måske syntes, hun var lidt ung (vel omkring 11-12-års alderen), hvor svaret tilbage var: “MOR, jeg er jo spejder”.

  2. Det er dejligt at læse, Spunken har nydt turen, minderne fra min første spejderlejr dukker frem.
    Når Spunken allerede glæder sig til næste tur, og gerne ville være blevet “lidt længere” , så er han helt klar til det at komme med de andre. Det er jo ikke sjovt at komme til de ugentlige møder, og hører på hvad de andre har oplevet, så er det jo der, de små poder først føler sig udenfor.
    Mange forældre beskytter deres børn for meget, pakker dem ind i vat, det giver bagslag senere i livet. Der kommer små forhindringer, regnvejr-bukseble- falde og slå sig, og her er mor der ikke, dog er der en anden voksen, præcis som i vuggestuen, børnehaven etc.
    Det er en rigtig sej spejderdreng du/I har der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Måske du også vil synes om