Med to drenge i voksealderen, kræver det planlægning at overholde et madbudget

Begge drenge vokser. For at vokse, kræver de energi. Helst hele tiden.

“Hvornår er der aftensmad, hvornår er der morgenmad, skal vi snart ha’ en snack, jeg er suuuulten”.

Dagligt tømmer jeg køleskabet for ting til dem, og lægger hjernen i blød over hvad jeg mon skal finde på til aftensmad. Jeg handler ALT for meget, og alt for ofte. Vores madbudget bliver overskredet hver eneste måned….. og ikke kun med et par hundrede kroner.

Noget må gøres.

Nu sidder jeg så og Googler på livet løs, samtidig med at jeg har lommeregneren fremme.

“Rigtig Mad” giver god mening, tror jeg. Det er en abonnementsordning, så allerede dér bliver jeg skeptisk..men hvis man nu køber ind derfra en gang om måneden og så betaler abonnementet på 75 kroner (og fragt på 50), så ér det stadig billigere end at gå i Irma eller SuperBrugsen. Det er de to, der efter min mening, er dem der leverer det bedste økologiske kød.

Men det kræver planlægning, og at jeg indfører en kødfri dag eller to samt strækker et måltid til to dage. Det kan man nemt når det er hele kyllinger og den slags.

Så jeg tror jeg gør det. Hopper på “Rigtig Mad” (og her er vi ikke ude i reklame eller sponsorater), og skal dermed den kommende måned, kun selv indkøbe grøntsager og pasta/ris/bønner.

En ugentlig handletur

Så er aftensmaden fikset. Men hvad så med morgenmad, madpakker og frokost.

Det må blive den ugentlige søndagshandletur i Lidl, hvor jeg køber stort ind af mælk, yoghurt, havregryn og den slags. Pålæg til madpakker, grøntsager, frugtstænger og riskiks.

Jeg skal i k k e lade mig friste af Aarstidernes lækre grøntsagskasser, for det vil vælte budgettet. Medmindre jeg nørder igennem og planlægger hver en grøntsag i kassen, til det indkøbte kød – og igen strækker det et par dage.

Det må kunne lade sig gøre at holde madbudgettet. Nu køber jeg i hvertfald ind til den kommende måned, hos “Rigtig Mad”. Jeg skal nok skrive nærmere om projektet. Hop også gerne ind på Instagram, hvor jeg vil lægger mine udfordringer og oplevelser op under en fremhævet “storie” jeg kalder “Madbudget April”.

 

Er du god til at overholde jeres madbudget?

Hvad er din hemmelighed?

 

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

10 comments
 1. Vi kørte længe med madplaner og bestilling via Coop.dk – det sparede vi en del på. Mest fordi alternativet for os er dag-til-dag planlægning inkl småkøb her og der inkl alt det man jo egentlig ikke skulle have men som frister i butikken.

  Pt. Kører vi med Årstidernes måltidskasser. Det giver mindre stress i hverdagen, færre indkøb og så sparer vi også på det samlede madbudget (ca 1000 kr) (to sidste fordele er sikkert pga ovenstående fordele).

  1. Jeg kender slet ikke Coops tilbud, siden jeg for mange år siden stoppede med deres grøntkasser. Måske skulle man tjekke det ud lidt nærmere.

   Aarstidernes måltidskasser er også rigtig gode. Jeg synes dog kød og fiskekvaliteten er faldet med årene, men alt andet og især grøntsagerne er jo top lækre.

   Vi brugte Skagenfood herhjemme nogle måneder, men de var temmelig dyre og tilbyder kun 3 dages retter.

 2. Skriver madplan hver lørdag for lørdag-torsdag. Køber stort ind lørdag og så en hurtig ekstatur tirsdag eller onsdag efter mere mælk og frugt. Fredag købes atter mere mælk (!) og ind til fredagens aftensmad, som oftest er fiskedag. Vi bager selv både rugbrød og boller som børnene spiser af om eftermiddagen efter skole. Købebrød er urimeligt dyrt.

  Og tænker du at to smådrenge spiser meget, skal du bare vente nogle år og så se løjer! Vi har drenge på 13&15 plus en pige på 10, som alle spiser en hel del mere end de voksne i familien 🙂

  1. Hi hi, ja der kan gå en del mælk med. Her er det kun mig der bruger mælk i kaffen, og lillebror der drikker mælk. Derfor bruger vi højst to liter om ugen.

   Smart med brødet! Der burde jeg virkelig komme ind i kampen. En pakke boller til madpakken/morgenmad, koster 20 kroner for 8 stk. Det holder i to dages tid.

   Uhhh….når de bliver teenagere. Så må vi vist til at opdrætte køer i haven 😀

 3. Jeg er så heldig at min arbejdsplads leverer min mad. Til frokost i kantinen og så kan vi købe med med hjem, hvilket jeg benytter mig af i stor stil. Det koster 40 kr. for et måltid – økologisk og varieret – dvs. jeg har et aftensmadsbudget på max 800 kr. om måneden. Derudover kommer så kun morgenmad og weekendmad og det gider jeg ikke bruge krudt på at holde styr på.

  Men jeg kan sagtens forstå, at man med en famile med to drenge i voksealderen både er nødt til at lave madplaner og madbudget.

  1. Smart med kantineordning der tilbyder mad med hjem! På mandens arbejde, er der også kantine. Af og til er der rester, så han kommer hjem med to brød og noget mad. Det er guld værd 🙂

   Hva med ham Bob? Han må da spise dig ud af huset 😀

 4. Minderne går tilbage til dengang da mine 2 boede hjemme (søn fra 1985 – datter fra 1988). De har begge dyrket sport på højt plan, så det krævede en masse. Datteren svømmede på eliteplan, og her blev vi forældre bedt om at følge kostplaner etc. På et tidspunkt skulle vi nå op på godt 25.000 kjoule. Jeg må d.d. ramme omkring 5.600 kjoule. Samtidig var sønnen på Jyske hold i fodbold og styrketrænene, så, det var lidt mere han skulle have. Jeg skulle lave mad til omkring 10 – 12 pers. men vi var kun 3. Beklager, dengang overholdt jeg ikke økologi, det var billigst muligt, dog med masser af grønsager, fuldkornsprodukter etc. Der var meget pasta, kylling, tun, gulerødder, broccoli, kål, bananer, samt krydderboller til hurtige kulhydrater. Den mad jeg lavede skulle være nemt at bruge til madpakker, så der var også hjemmelavede pizza, pølsehorn, kødsnegle etc.
  Jeg havde ikke bil, så turen gik i Bilka med cykelanhænger 1 gang i ugen, hvor der blev købt ind i meget store mængder.

  I dag hvor jeg er alene prøvede jeg at købe singlekasser fra diverse net baserede steder, det blev for dyrt og alt for kedeligt, det var altid det samme stykke kød med forskellige varianter af tilberedning. Køber jeg på tilbud, og pakker ned i portionspakker, så kan budgettet fint holde. Jeg holder det endda under som oftest. Så der er plads til at spise ude, eller få engang Take Away, som der absolut ikke var råd til som enlig forsøger til 2 aktive børn.

  1. Wow. 25000 kilojuile. Det er jo ca. 6000 kalorier. Det er godtnok også meget mad! Du har klaret det virkelig godt som eneforsørger til de to “heste” 🙂

   Jeg har også studset en del over de singlekasser, og synes ofte at de er dyrere pr. måltid end de store. Så går idéen lissom lidt af, tænker jeg.

   Nu hvor “stop madspild” er blevet så populært, er der også mange penge at spare når butikkerne sælger ud. I går fandt jeg mange gode ting i Netto, til langt under halv pris. Det var ting som frugtstænger, pålæg og andet der sagtens kan holde flere dage endnu.

 5. My boys are now 8, 11 and 13… and our food budget is through the roof! I always check out the weekly specials and base my food plan on that. Thankfully, we also have a bulk food retailer (Costco) near us… good for snacks 😉 God weekend! xox

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere